Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax raakt voorsprong en zelfs koppositie kwijt

Jong Ajax heeft zondag een gouden kans laten liggen. De ploeg van Michael Reiziger kreeg de kans om te profiteren van het puntenverlies van NEC, maar ging zelf met 0-1 onderuit tegen Jong AZ. Op basis van doelsaldo bivakkeert het nu op de tweede plaats van de Jupiler League.

25 maart 2018 - 20:58
UsershyraDesktopajax_dataimages80d532de5373f325a4e8e00b3c5d39db_normal
Kühn speelt een halfuur, maar weet de meubelen niet te redden. © Pro Shots

Er werd op De Toekomst afgetrapt in de wetenschap dat NEC met 1-1 gelijk had gespeeld tegen De Graafschap, maar uiteindelijk bleken de Nijmegenaren de grote winnaar van het weekeinde. Al kun je die titel ook aan Fortuna Sittard toekennen, omdat het terugkeert in de race.

Jong Ajax moest tijdens de interlandperiode aantreden met een elftal dat op veel posities was gewijzigd ten opzichte van de gemiddelde opstelling. Al kun je hier prima tegenover zetten dat de Colombianen Orejuela en Cassierra gewoon beschikbaar waren.

Helaas was dat niet voldoende om te winnen van Jong AZ. Jong Ajax was weliswaar zo'n beetje negentig minuten lang de bovenliggende partij, dit bleek helaas onvoldoende voor een driepunter. Dit had alles te maken met een goed uitgevoerde counter, met Tiijani Reinders als eindstation.

Jong AZ beperkte zich ook in het vervolg van de wedstrijd noodgedwongen tot verdedigen, maar het bleef aan de goede kant van de score. De Jong Ajacieden hebben nog zeven wedstrijden de tijd om de situatie op de ranglijst om te scoren.

Het verschil bedraagt op dit moment precies een doelpunt. NEC heeft een doelgemiddelde van plus 31, Jong Ajax staat op plus 30.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >