Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gemeente: 'Johan Cruijff Arena is zeker niet van de baan'

Begin deze week ging het gerucht de ronde dat de naamgeving van de Johan Cruijff Arena van de baan zou zijn. Dat leverde logischerwijs talloze boze reacties op, maar wat is er waar van het hele verhaal? We belden met de gemeente Amsterdam.

06 maart 2018 - 16:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesa2bb744a1411bffedd92ea5d8698be6c_normal
De gemeente vindt het ook gênant lang duren allemaal... © De Brouwer

Door Floris Roos

Het balletje ging rollen door een column van Diederik Smit die stelde dat de naamswijziging definitief niet doorging omdat het bestuur van de Arena, de Ajaxdirectie en de gemeente Amsterdam het niet eens konden worden met elkaar.

“Wij hebben echt geen idee waar dit verhaal vandaan komt, maar die column van Diederik Smit klopt echt niet,” vertelt Sebastiaan Meijer, woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen aan Ajax Life. “Wij hebben ook met Ajax en de Arena gebeld, maar ook daar hadden ze geen idee waar dit vandaan komt.”

De columnist die het balletje aan het rollen bracht, was vrij stellig in zijn conclusie dat de naamswijziging niet doorgaat, maar de gemeente laat duidelijk een ander geluid horen. “Die column is onzin. Het is absoluut de bedoeling dat de stadionnaam wordt veranderd in Johan Cruijff Arena.”

Maar vindt de gemeente het dan ook niet veel te lang duren allemaal? “Sterker nog, het is gênant hoe lang het duurt. Dat gevoel leeft ook echt bij ons. Wij zijn ook absoluut niet tevreden over de voortgang, maar de intentie is bij alle partijen nog altijd om er met elkaar uit te komen,” aldus de zegsman.

De woordvoerder ontkent niet dat geld een belangrijke reden is dat de gesprekken nog altijd gaande zijn. “Ja, dat is zo. Het gaat ook om aandelen en zeggenschap. Het is allemaal ingewikkelder dan we dachten.”

Ook het overlijden van Eberhard van der Laan zorgde deels voor vertraging. “Dat is zo, maar we willen dat niet als excuus gebruiken. In 2018 werden de gesprekken opnieuw op gang gebracht, met deels nieuwe mensen aan tafel. Ja, die gesprekken zijn stevig, maar constructief. We willen er echt uitkomen met elkaar.”

Ondertussen besloot het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders wel om het Stadionplein te vernoemen naar Cruijff. “Dat staat echter helemaal los van de naamswijziging van de Arena,” duidt Meijer de discussie die hierdoor ontstond.

“Het college wilde sowieso een mooie locatie in de stad naar Cruijff vernoemen. Een plek waar we als gemeente zelf over gaan. We hebben dat met de familie besproken en die vonden het heel mooi. Dat besluit staat echt los van het stadion.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >