Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar mist Vitesse, vervanger nog onduidelijk

Vrijdag sprak Klaas Jan Huntelaar nog uit dat hij tegen Vitesse hoopte te kunnen spelen. Ijdele hoop, zo blijkt nu. De spits is nog niet voldoende hersteld van zijn kuitblessure en blijft achter in Amsterdam.

03 maart 2018 - 15:04
UsershyraDesktopajax_dataimages950202aca57ac0d514c9bc6a6c16eafd_normal
Het jachtseizoen is tot nader order gesloten. © Pro Shots

Luisterend naar de woorden van Huntelaar van afgelopen vrijdag is het enigszins een verrassing dat hij het treffen in Arnhem toch niet bij kan wonen. Het trainen zou weer goed gaan, al waren er vrijdag en zaterdag nog evaluatiemomenten.

Huntelaar liep de kuitblessure op in de wedstrijd tegen PEC Zwolle, waar hij overigens ook matchwinner was. “Kreeg een trap van Sandler in de hoek, heb nog wel even doorgespeeld, maar het was niet meer okselfris. Na de wedstrijd werd de kuit stijf en dik.”

Wie wel als spits zal aantreden is nog niet bekend. Erik Ten Hag baseerde zijn keuze voor Siem de Jong vorige week op het feit dat deze meer ervaring had, en wist hoe en waarom de wedstrijd tegen ADO gewonnen moest worden. Het verhaal is bekend: De Jong scoorde niet, Ajax speelde gelijk en PSV liep twee punten uit.

Maar hoe beoordeelt Ten Hag dit tegen Vitesse? Ervan uitgaande dat hij daadwerkelijk gelooft dat Ajax nog kans maakt op de titel, ligt de druk enorm hoog. De geroemde ervaring van De Jong zou daar andermaal perfect bij passen. Aan de andere kant heeft Mateo Cassierra nog geen echte kans gehad, waar hij die wel verdient.

Tegenover het wegvallen van Huntelaar staat overigens wel de terugkeer van Lasse Schöne. De volledige Ajax-selectie vind je hier

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >