Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar analyseert kansen missend Ajax tegen ADO

Klaas Jan Huntelaar bekeek de wedstrijd tegen ADO vanaf de bank. Thuis, welteverstaan. De ervaren rot moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan na een blessure te hebben opgelopen tegen PEC. Huisanalist Huntelaar deelt zijn visie met de camera’s van AjaxTV, conclusie: hij zag geen onmachtig Ajax.

02 maart 2018 - 23:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesdda89dff618fab792c238ad862aaeb23_normal
De beste stuurlui staan aan wal. Maar Huntelaar hoopt zondag weer te kunnen varen. © Pro Shots

Ajax was dus niet onmachtig, maar dat liet het volgens de spits te laat blijken. “Jammer dat we de eerste helft niet zoveel kansen kregen, waardoor we de wedstrijd in dertig minuten moesten beslissen.”

“In eerste instantie gaat het erom dat we kansen creëren. Uiteindelijk moeten die ballen omgezet worden in doelpunten. Daar werken we aan. Ene keer zit het mee. Andere keer wanneer een ploeg wat defensiever staat is het lastiger”, vertelt The Hunter weinig schokkends. De uitleg is zelfs voor de grootste anti prima te volgen. “Tegen defensieve ploegen heb je wat minder tijd, moet je sneller schieten waardoor je minder secuur bent.”

Of de analyse van Huntelaar op Ajax – ADO op de bank net zo rustig was als voor de camera’s valt te betwijfelen. “Het was een frustrerende middag voor iedereen. Uiteindelijk hadden wij wel de betere kansen.”

Maar zoals we van de topscorer gewend zijn, klonk het ook strijdbaar. “Er zijn nog 27 punten te verdelen, daarvan willen we er 27. Deze weken zijn een soort mental game, uiteindelijk zal blijken wie daar het beste in is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >