Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hmm, RB Salzburg sluipt steeds dichter bij record van Ajax

Oh jee, Red Bull Salzburg ligt op schema om ons Ajacieden weer een traumaatje te bezorgen. We zijn amper over die pandoering van 2014 heen of we worden geconfronteerd met een ongeslagen reeks van de Oostenrijkers. Salzburg is al 19 Europese duels op rij ongeslagen, het record van Ajax staat op 21.

15 maart 2018 - 22:02
UsershyraDesktopajax_dataimages837f32da0a99c8a9b553c836577fc873_normal
Het zal toch niet dat Salzburg het gouden Ajax uit de boeken speelt? © Pro Shots

Salzburg plaatste zich donderdag ten koste van Borussia Dortmund voor de kwartfinales van de Europa League. Beide ploegen kwamen een doelpuntloos gelijkspel (0-0) overeen in de Red Bull Arena en dat was voor Salzburg na de 1-2 in Duitsland vorige week genoeg om door te stoten.

De Oostenrijkers krijgen bij de laatste acht de kans om voor de twintigste en 21ste keer ongeslagen te blijven in Europees verband. Er moeten gelukkig nog twee wedstrijden niet verloren gaan om op gelijke hoogte te komen met Ajax, dus laten we hopen op een zware loting. Atletico Madrid of zo.

Sinds de eerste drie Europese groepsduels van seizoen 2016/2017 verloren gingen, heeft Salzburg de stijgende lijn te pakken met zo'n anderhalf jaar later als voorlopig hoogtepunt kwalificatie voor de kwartfinales van de Europa League. 

Dit seizoen gaat het helemaal lekker, al plaatste HNK Rijeka zich wel voor de volgende voorronde van de Champions League op basis van uitgoals. Voor, tijdens en na bleef Salzburg ongeslagen, al trof het slechts met Olympique Marseille en Borussia Dortmund ploegen van enig aanzien.

De reeks van 19 ongeslagen duels stoot Ajax in ieder geval alvast van de gedeelde tweede plaats. Het Ajax van Louis van Gaal bleef tussen september 1991 en maart 1993 al 18 duels ongeslagen. Die reeks overtroffen Ajax en Van Gaal tussen september 1994 en april 1996. Het ultieme hoogtepunt van die prachtige reeks was natuurlijk het winnen van de Champions League.

Het valt te hopen dat zo'n mooie reeks niet binnenkort door Salzburg wordt overvleugeld...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >