Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen rancune bij Schöne: 'Heb geen band nodig'

Lasse Schöne werd in de voorbereiding op dit seizoen benoemd tot vice-aanvoerder. Bij afwezigheid van de echte captain Jöel Veltman, zou de aanvoerdersband om de arm van Schöne gaan. Afgelopen weekend stond Veltman ernaast maar - tegen in de afspraak in - droeg Matthijs de Ligt plots de band.

17 maart 2018 - 12:17
UsershyraDesktopajax_dataimageseeb0f581ced2f40b49f69c9b14d2c713_normal
Uit bij AZ prijkte de band nog wel om de Deense arm. © Pro Shots

Leuk voor de 18-jarige De Ligt, maar wat vindt Schöne er eigenlijk van? Had hij niet gewoon recht op die band? In gesprek met Fox glimlacht de Deen dat de rol van aanvoerder voor hem vooral symbolisch is. “Heb geen band om me arm nodig om me te kunnen uiten en coachen. Sta liever op de achtergrond.”

Klopt als een bus. Maar er zijn genoeg spelers die het als een principekwestie zouden bestempelen. Schöne niet. “Dat was zijn (red: Ten Hag)  keuze en dat vind ik prima. Hij heeft het even uitgelegd; dat vind ik wel netjes.”

Nu is de aanvoerder allereerst een verlengstuk van de trainer, maar de functie van optimistisch uithangbord mag niet vergeten worden. En die laatste vervult Schöne met verve wanneer het over de titelrace gaat. “Het zijn nog zeven wedstrijden. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het zou kunnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >