Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geblesseerde Frenkie moet debuut bij Oranje even vergeten

Ajax kijkt met Frenkie de Jong naar de toekomst en grote kans dat bij het Nederlands elftal hetzelfde zou gebeuren. De eerste oproep voor Frenkie moet alleen uitgesteld worden. De creatieveling raakte onder toeziend oog van de bondscoach geblesseerd.

01 maart 2018 - 09:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesded804619c32b92ace1be4d613ebd37f_normal
Frenkie meldt zich helaas in de lappenmand. © Pro Shots

Het meest vervelende is dat Frenkie enkele weken niet in actie kan komen voor Ajax, dit vanwege enkelbandletsel, maar bijkomend nadeel is dat hij zeker geen deel kan uitmaken van de eerste selectie die Ronald Koeman samenstelt. Oranje oefent eind maart tegen Engeland en Portugal.

De bondscoach was woensdag op bezoek bij Ajax, meldt De Telegraaf. Precies toen ging het mis. Frenkie wilde een voorzet blokken, maar zat toen plots met twee afgescheurde banden in zijn enkel opgescheept.

Pas over twee weken valt aan te geven hoelang Frenkie precies absent is. Zit het tegen, dan kan het ook zomaar einde seizoen zijn. Valt het mee, dan zien we hem dit seizoen nog wel terug op het veld. Dat wordt even afwachten.

Het wegvallen van Frenkie centraal achterin kan worden opgevangen door Nick Viergever en Maximilian Wöber, al worstelden zij ook met blessures en speelden ze anno 2018 nog amper.

Een andere optie is een centraal duo bestaande uit Joël Veltman en Matthijs de Ligt, waardoor er een plekje vrijkomt voor Rasmus Kristensen. In aanloop naar Vitesse-uit weten we meer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >