Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie nadert punt waarop Cruijff Arena niet meer hoeft...

We zijn inmiddels een jaar of twee aan het soebatten over een eerbetoon aan Johan Cruijff. Er moet nu toch serieus haast worden gemaakt, anders houdt het op voor de familie. Dan hoeft het niet eens meer en kunnen we de Johan Cruijff Arena vergeten...

25 maart 2018 - 21:17
UsershyraDesktopajax_dataimages8358abcabbadbf4aafcda7a98bd60277_normal
Er is nog altijd geen nieuw naambordje op de gevel geschroefd. © De Brouwer

Het is dit weekeinde twee jaar geleden dat Cruijff kwam te overlijden en al sinds het doorkomen van dat vreselijke bericht klinkt er een schreeuw om de Amsterdam Arena officieel naar nummer veertien te vernoemen. In de volksmond is dit trouwens allang gebeurd.

Er volgde onder aanvoering van Eberhard van der Laan een intentieverklaring van de vele partijen die er iets over te zeggen hebben, maar deadlines verlopen en verlopen opnieuw. De hele situatie wordt in feite met de dag gênanter, iets wat de gemeente Amsterdam ook rustig zelf toegeeft.

Ook de familie Cruijff vindt de lange wachttijd een beetje gênant worden. Het woord 'respectloos' valt bijvoorbeeld. “Je moet ervoor waken dat de familie niet zegt: ja, jongens, graag of niet,” meldt Carole Thate in het programma WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

“We hopen natuurlijk dat het niet zover zal komen. Wij, en met wij bedoel ik dan ook de familie, wij wachten erop. We staan aan de zijlijn,” vervolgt Thate, die nog geen licht aan het einde van de tunnel ziet. “Ik heb tot nu toe geen positieve signalen gehoord. Heel teleurstellend.”

Thate vindt het extra pijnlijk dat de vernoeming maar niet lukt omdat Ajax een belangrijke rol speelde in het leven van niet alleen Johan, maar de hele familie Cruijff. “Daarom raakt het de familie des te meer.”

Misschien is 25 april aanstaande wel de laatste kans. Dan zijn we op de geboortedag van Cruijff twee jaar en een beetje verder. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >