Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Vitesse - Ajax

Volgens spelers en trainer is de titelrace nog lang niet beslist. Feitelijk gezien hebben ze natuurlijk hartstikke gelijk. Er zit niets anders op dan de resterende negen potten te winnen. Te beginnen bij Vitesse. Hier drie dingen die je moet weten over de wedstrijd van zondag.

03 maart 2018 - 16:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesf05e2f03095e613e298a9871f80a0193_normal
Eerder dit seizoen verloor Ajax met 1-2 van Vitesse. © Pro Shots

Bemoedigende lijstjes
Hoewel Vitesse bezig is aan een keurige thuisreeks – een verliespartij uit de laatste zeven wedstrijden – kan Ajax met een overwegend goed gevoel afreizen naar Arnhem. Dit vertrouwen kan uit verschillende lijstjes geput worden. Zo verloor Erik ten Hag als trainer nog nooit van Vitesse, driemaal won hij, tweemaal speelde hij gelijk. Zijn confrère Henk Fräser won als trainer pas één keer van Ajax; de meest recente ontmoeting tussen de twee ploegen.  

Daarnaast won Ajax de laatste twee uitwedstrijden van Vitesse. Zodoende kan er voor de derde keer in de historie minimaal drie keer op rij worden gewonnen van Vitesse. Dat lukte eerder tussen 2002 en 2005 & 2009 en 2012.

Hoge standaard
Vitesse en Ajax presteren dit seizoen zowel verdedigend als aanvallend uitstekend als het gaat om standaardsituaties. De Amsterdammers scoorden zo al achttien goals; de Arnhemmers eentje minder. Overigens is PSV baas boven baas met negentien doelpunten uit dode spelmomenten.

De koppositie is in verdedigend opzicht wel voor Vitesse, waar zij dit seizoen slechts zes goals tegen kregen uit standaardsituaties. Ajax is ook in dit rijtje tweede met zeven tegengoals.

Ten Hag evenaart Bosz en Keizer
Dat Ajax onder Erik ten Hag weinig scoort is bekend. Zeker in vergelijking met de tijdperken Bosz en Keizer kan er weinig gejuicht worden. Onder het bewind van Ten Hag sloot Ajax al twee wedstrijden af zonder een goal te maken, te weten: tegen Utrecht en ADO. In de 51 wedstrijden met Bosz en Keizer aan het roer wist Ajax in evenveel wedstrijden niet tot scoren te komen.

Om zondag nog wat spannender te maken: Ajax mist topscorer Klaas Jan Huntelaar. Aan de andere kant ziet Vitesse zijn topscorer Tim Matavz juist terugkeren. Zijn schorsing zit erop.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >