Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Groningen - Ajax

Hoewel Ajax afgelopen week niet speelde, werden enkele Ajacieden bedolven met complimenten. Voornamelijk Matthijs de Ligt en Justin Kluivert vestigden hun naam op internationaal vlak. Leuk voor de jongens, maar de resterende negen basisspelers moeten het nog maar laten zien. De eerstvolgende mogelijkheid daartoe biedt zich aan tegen FC Groningen. Hier drie dingen die je over dit treffen moet weten.

31 maart 2018 - 13:31
UsershyraDesktopajax_dataimages0bc600cd6c02f14352c732ca12d92707_normal
De thuiswedstrijd won Ajax eenvoudig met 3-1. © Pro Shots

Voelt als de lente
Niet alleen de Zuid-Amerikanen in Amsterdamse dienst zullen de lente met open armen ontvangen. Heel Ajax is gebaad bij dit seizoen. Sinds mei 2009 presteert Ajax extreem goed in deze periode. Van de 55 wedstrijden won Ajax er 44 en speelde het er 9 gelijk.

Groningen zal zich vasthouden aan een andere cyclus: die van de week. Op zondag blijkt de ploeg uit het noorden lastig te kloppen. Van de laatste 15 thuisduels op zondag, won Groningen er 7 en speelde het er 8 gelijk. De laatste zondagse verliespartij was in augustus 2016.

Handenwrijvende Schöne
Ajax presteert dit seizoen extreem goed als het gaat om directe vrije trappen. Hakim Ziyech en Lasse Schöne trapten er al 6 binnen, meer dan elke andere ploeg in de Eredivisie én teams uit de top-5 competities van Europa. FC Barcelona volgt op de voet, de Spaanse koploper scoorde er 5.

Tegelijkertijd is Lasse Schöne tegen geen enkele andere ploeg bij meer goals direct betrokken als Groningen. In elf wedstrijden scoorde hij 6 doelpunten en leverde hij 5 assists.

Schiettent
Waar de uitwedstrijd in het hoge noorden normaliter een pittige opgave is, wijzen de recente prestaties van beide ploegen op een voordeeltje voor Ajax. FC Groningen – Ajax is namelijk de wedstrijd tussen de ploeg met de meeste schoten op doel tegen (Groningen - 192) en de ploeg met de meeste schoten op doel voor (Ajax - 227).

Tegelijkertijd won Groningen slechts een van de tien duels die het speelde in 2018. Alleen tegen PEC Zwolle sleepte de ploeg drie punten uit het vuur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >