Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - sc Heerenveen

Van vijf, naar zeven, naar vijf, naar zeven, naar tien. De tweede seizoenshelft zou in het teken staan van de jacht op PSV. Acht wedstrijden voor het einde blijkt dat Ajax niet naar boven, maar naar onderen kijkt. AZ staat op slechts twee punten achterstand. Om de tweede plek te behouden hier drie dingen die je moet weten over de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

10 maart 2018 - 13:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesc5a6d3f4c773c289ea9475a1060a694a_normal
In Friesland was Neres geweldig in vorm. © Pro Shots

Succesvol wisselbeleid
Hoewel er veel kritiek is op het wisselbeleid van Erik ten Hag, weten de invallers dit seizoen wel degelijk iets te forceren bij een invalbeurt. Na de goal van invaller Mateo Cassierra tegen Vitesse waren invallende Ajacieden dit seizoen al achttien keer direct betrokken bij competitiedoelpunten, te weten: negen goals en negen assists. Tenminste acht meer dan elk ander team.

Logischerwijs staan de meeste ‘wisselgoals’ op conto van Marcel Keizer. Toch lijkt ook Ten Hag steeds beter in te schatten wat een wedstrijd nodig heeft. Zo bracht hij tegen Vitesse ook Armin Younes, die een assist leverde op Siem de Jong.

Terugkeer Huntelaar
Hoewel (Siem) de Jong en Mateo Cassierra beiden scoorden tegen Vitesse, loopt het allerminst soepel in de spits. Tijdens de persconferentie sprak Ten Hag de hoop en verwachting uit dat Huntelaar dit weekend waarschijnlijk wel in actie kan komen.

Wat offensieve stootkracht is geen overbodige luxe, waar SC Heerenveen de laatste 126 speelminuten geen schot op doel tegen kreeg. In 2018 zijn de Friezen zelfs koploper, ze kregen sinds 1 januari slechts 27 schoten op doel tegen. Ajax overigens eentje meer.

Reuzendoder
Heerenveen is dit seizoen grillig. Knappe winstpartijen worden afgewisseld met onbegrijpelijke wanprestaties. In de eerste categorie vallen de resultaten tegen de traditionele top drie. Bij een overwinning of een gelijkspel is sc Heerenveen de eerste ploeg sinds Vitesse in 2013/14 die op bezoek bij Ajax, Feyenoord en PSV ongeslagen blijft in een Eredivisieseizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >