Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg traint mee en is duidelijk op de weg terug

Het is fijn om Kasper Dolberg weer te zien meetrainen met de A-selectie. Het was zijn derde groepstraining met het eerste elftal, sinds zijn voetblessure. Of hij FC Groningen-uit van zondag haalt, is nog maar zeer de vraag.

28 maart 2018 - 16:26
UsershyraDesktopajax_dataimages3b16c4d2e7fd5fb1a2e3c627a2b8267d_normal
Dolberg is op de weg terug, dus is er reden voor een glimlach. © Ajax Images

Erik ten Hag had woensdag nog geen complete groep tot zijn beschikking. Zo hadden alle internationals van Ajax nog een dagje vrij. Nico Tagliafico zat zelfs nog in het vliegtuig. Wel stond Dolberg dus op het veld en daar worden we natuurlijk best blij van.

De Deen lag er immers al sinds begin januari uit. Dolberg liep zijn blessure op tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-1). De spits maakte de wedstrijd toen nog wel vol en scoorde zelfs nog de tweede Ajaxgoal. Van harte ging het echter niet, dus liet hij zich aan het begin van de winterstop onderzoeken in eigen land.

Vervolgens bleek uit nader onderzoek in Amsterdam dat hij een scheurtje in een band van zijn middenvoet had opgelopen. Een fikse teleurstelling en een behoorlijke klap voor de speler zelf.

Sinds die periode speelde Dolberg immers geen minuut meer in het eerste. Zijn collega Klaas Jan Huntelaar nam de honneurs waar. Toen ook hij wegviel, werd de spoeling plots vrij dun. Siem de Jong kon als spits geen potten breken en Mateo Cassierra kreeg weinig speelminuten bij Ten Hag.

Daarom is het fijn om te zien dat Dolberg op de weg terug is. Het is nog wel even afwachten of we hem al terug zien in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Groningen. Eind deze week weten we vast meer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >