Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg mag nog klein beetje hopen op plekje in WK-selectie

Er valt in het restant van het seizoen nog een heleboel te winnen voor Kasper Dolberg. De spits heeft de groepstraining inmiddels hervat en werkt toe naar zijn rentree. En wie weet is er nog een plekje vrij in de WK-selectie die Denemarken samenstelt.

29 maart 2018 - 10:42
UsershyraDesktopajax_dataimages601b00fce37cbbf6b7b8e36991d1eb48_normal
Dolberg kan weer vooruit kijken in plaats van achterom. © Pro Shots

Als we stellen dat dit niet het seizoen van Dolberg werd, heb je een understatement van jewelste te pakken. Hij was zogenaamd eerste spits, maar belandde op de bank en raakte vlak voor Kerstmis bovendien geblesseerd aan zijn voet.

De aanvaller wacht nog altijd op zijn rentree, maar traint tenminste weer met de groep mee en zal binnenkort weer minuten maken. Die timing kan precies juist zijn, want de Denen gaan naar het WK en er zijn nog wat plekjes vrij in de spelersgroep.

Lasse Schöne lijkt zeker van zijn zaak en wie weet komt Dolberg dus ook in aanmerking. Bondscoach Åge Hareide benut de komende periode om langs te gaan bij spelers die dit seizoen weinig speelden, maar in het verleden deel uitmaakten van de nationale ploeg.

Ook Dolberg kan visite verwachten. En wie weet een goed gesprek. “Ik wil weten hoe het met Kasper gaan nu hij herstellende is van zijn blessure,” meldt Hareide tegenover SN. “Ik vraag bij de club alle informatie op over trainingen en wedstrijden om tot een afgewogen beslissing te komen.”

Denemarken neemt het tijdens het WK in Rusland op tegen Australië, Frankrijk en Peru. Op het eerste gezicht biedt de loting mogelijkheden om groep C te overleven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >