Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt wil eigen carrière meer voorop gaan stellen

In aanloop naar Heerenveen-thuis kreeg Matthijs de Ligt maar weer eens de gebruikelijke vragen over zijn nabije toekomst gesteld. Waar de verdediger eerder aangaf pas te willen vertrekken met een titel op zak, laat hij nu meer ruimte over voor discussie.

09 maart 2018 - 16:06
UsershyraDesktopajax_dataimages5fb5b0364414f3e0dcc33ad2d3ca4f95_normal
Wat is het beste voor De Ligt? Precies die vraag stelt de verdediger zichzelf. © Ajax Images

“Ja, ik heb ooit gezegd met een kampioenschap afscheid te willen nemen,” vertelt De Ligt voor de camera van Fox Sports. Je zou zeggen: mooi, dan is de centrale man achterin volgend jaar sowieso Ajacied. Zo simpel is het echter niet, voor wie goed luistert naar zijn woorden.

“Als Ajaxspeler moet je minimaal een titel halen voor je gaat en dat is nog niet gelukt. Ik heb een heel goed gevoel bij Ajax en Ajax bij mij, maar ik denk dat je als topsporter ook naar je eigen carrière moet kijken,” lijkt De Ligt een deur op een kier naar een nieuw avontuur te zetten.

Je kunt je inderdaad afvragen wat beter is. Nog een jaar Ajax of nu al uitgedaagd worden op een hoger podium? “Ik ben gelukkig bij Ajax, voel me hier goed, maar het is voor mij ook de bedoeling dat ik mijn carrière voorop stel.”

Het zijn nogal dubbele boodschappen, weet De Ligt zelf ook. “Ik zei ook al eerder dat je het in de voetbalwereld nooit kan uitsluiten. Dat weet ik, dat weet iedereen. We zullen het zien, maar ik ben blij hier te spelen en hoop hier volgend jaar ook nog te staan.”

De Ligt laat weten dat hij wil kijken naar zijn ontwikkeling en daarin onderzoekt wat voor hem het beste is. “Op dit moment denk ik dat Ajax voor mij het beste is. Verder zien we wel hoe het loopt.”

Dat laat onverlet dat er gesprekken zijn mensen die de jongeling daarbij kunnen adviseren. De vlekken schieten bij veel Ajaxsupporters is de nek als de naam van zaakwaarnemer Mino Raiola valt. Hoe zit dat nu eigenlijk?

“Op dit moment is Barry Hulshoff mijn zaakwaarnemer. Hij helpt me en we overleggen veel samen. We praten ook met andere zaakwaarnemers en kijken daarbij wat het beste is voor mij.”

Raiola staat toch een beetje te boek als een zaakwaarnemer die spelers zo snel mogelijk naar het buitenland brengt. De Ligt gaat er niet al te diep op in. “Ik ben, denk ik, een verstandige jongen die goed zijn eigen beslissingen kan maken en verder kan ik er eigenlijk niet zo veel over kwijt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >