Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bondscoach Koeman na debuut vol lof over De Ligt

Het is Ronald Koeman niet gelukt om het Nederlands elftal te laten winnen bij zijn debuut als bondscoach. Oranje ging in een slappe wedstrijd met 0-1 onderuit tegen Engeland, maar Koeman zag zeker een lichtpuntje. Dat lichtpuntje luistert naar de naam Matthijs de Ligt.

24 maart 2018 - 11:50
UsershyraDesktopajax_dataimages9cb7530cd18729e9cd649bc5f8eb9b47_normal
Hier zien we De Ligt een duel aangaan met Rashford. © Pro Shots

De Ligt speelde tegen Engeland pas zijn vijfde interland en het huwelijk tussen Oranje en de verdediger begon met een valse start, maar het zou nog wel eens iets kunnen worden. Koeman toonde zich in ieder geval onder de indruk.

“Ik vond De Ligt geweldig spelen. Achttien jaar oud en je dan zo staande houden op dit niveau, op dit podium, respect! Het stond helemaal goed met drie man achterin, Hateboer speelde ook prima voor een debuutwedstrijd,” aldus Koeman tijdens de persconferentie.

De Engelse pers hakt flink in op de prestatie van het Nederlands elftal, die als ondermaats en armoedig wordt omschreven. Koeman erkent dat er zaken voor verbetering vatbaar zijn. “Je probeert meer creativiteit, meer niveau, aan de bal te krijgen. Het aanvallende gedeelte vanaf het middenveld, is waar we moeten verbeteren. Als je meer wilt, zul je voetballend beter moeten zijn.”

De overige spelers moeten er, kortom, net zo staan als De Ligt achterin zijn mannetje staat. Dat zou al een heleboel schelen. De Ajacied vertelt dat hij heeft genoten van de interland in de Johan Cruijff Arena. “Het was erg leuk, dit zijn de potjes waar je het voor doet,” vertelt hij aan Voetbal International.

“Het is heel leerzaam om tegen zulke gasten uit de Premier League te spelen. Zij benaderen een wedstrijd als deze met veel snelheid en killer instinct. Engeland heeft veel kwaliteit en is een outsider op het WK. Dit zijn wedstrijden waar je veel van leert, ook al sprankelde het niet, maar toch moet je zulke potjes koesteren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >