Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé na degradatie Mechelen niet eerder naar Amsterdam

Hassane Bandé is uitgevoetbald in België. Het doek voor KV Mechelen en de toekomstig Ajacied is gevallen. De Belgische club degradeerde afgelopen weekeinde rechtstreeks uit de Jupiler Pro League en speelt ook geen play-offs meer. Het brengt Bandé niet eerder naar Amsterdam.

15 maart 2018 - 10:19
UsershyraDesktopajax_dataimages67780e5f8b87402524e6df04403071bf_normal
Hij scoorde nog wel, maar Mechelen ligt uit de Jupiler Pro League... © Pro Shots

Ajax probeerde Bandé afgelopen winter al koortsachtig naar de Arena te halen, maar ving toen bot bij de Belgen. De club zat in zwaar weer en stelde de aanvaller uit Burkina Faso keihard nodig te hebben in de strijd tegen degradatie. Het mocht niet baten, zo weten we inmiddels.

De een zijn dood is doorgaans de ander zijn brood, dus wij vroegen ons gelijk af of Bandé door dit scenario al eerder naar Ajax zou afreizen, dan oorspronkelijk met de Belgen afgesproken (pas na dit seizoen). Daar ziet het echter niet naar uit.

Ajax laat namelijk aan Ajax Life weten dat de directe degradatie van Mechelen er vooralsnog niet voor zorgt dat Bandé zich eerder dan ingang contract op De Toekomst meldt. Het contract van de Burkinees gaat formeel per 1 juli 2018 in en dus arriveert Bandé zoals het er nu naar uitziet bij het begin van de voorbereiding op komend seizoen.

Dus zodoende traint Bandé, die werd opgeroepen voor het nationale elftal, door in Mechelen. De ploeg van trainer Dennis van Wijk traint tot 30 maart 2018. Die datum starten ook de play-offs, waaraan Mechelen dus niet mag meedoen.

Overigens heeft de degradatie van Mechelen nog een lelijk staartje gekregen. De ploeg won op de laatste speeldag, mede door een treffer van Bandé, met 2-0 van Waasland-Beveren, maar concurrent Eupen hield Mechelen op doelsaldo onder zich door in de laatste twintig minuten liefst vier keer te scoren tegen Excelsior Moeskroen. Doelsaldo gaf de doorslag en Mechelen de nekslag.

De uitslagen en de bizarre ontknoping waren het startschot voor een enorme rel bij onze zuiderburen. Het woord matchfixing viel daarbij veelvuldig. Die zaken zijn natuurlijk lastig te bewijzen, maar als je ziet hoe makkelijk Excelsior Moeskroen de goals tegen kreeg, dan zorgt dat op zijn minst voor gefronste wenkbrauwen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >