Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxfan Lang hoopt zondag op debuut in zijn Rotterdam

Thuis tegen Heerenveen zat hij voor het eerst op de bank, maar bleef een invalbeurt nog uit. Noa Lang hoopt vurig dat er zondag speelminuten voor hem in het verschiet liggen, want debuteren in zijn geboortestad, tegen Sparta, zou voor hem heel bijzonder zijn.

16 maart 2018 - 15:38
UsershyraDesktopajax_dataimages76206febac17aa451d349420e1aff97c_normal
Lang geniet van elk moment dat hij bij het eerste traint. © Ajax Images

Door Floris Roos

Ha Noa, bij Heerenveen-thuis zat je plots bij de A-selectie. Zag je die aankomen?
“Ja, eigenlijk wel. Het zat er al wel een beetje in. Dat voel je. De trainers vertelden ook dat het elk moment kon gebeuren, dus dan hoop je er wel op. Dat ik erbij werd gehaald was een mooie beloning.”

Wie vertelde dat je erbij zat?
“Aron Winter kwam in kleedkamer naar mij toe en zei ‘Noa, morgen bij de Arena melden’. Ja, dan weet je natuurlijk genoeg!”

Hoe reageerde je? Gelijk familie gebeld?
“Ik was ontzettend blij natuurlijk en heb inderdaad direct mijn vader en moeder gebeld. Die waren hartstikke trots. Daarna belde ik mijn vrienden met het goede nieuws.”

Train je vast bij het eerste elftal?
“De laatste tijd train ik eigenlijk wel bijna dagelijks bij het eerste. Ik lig op schema. Vorig jaar bij Onder 19 zei ik nog vaste waarde bij Jong Ajax te willen worden en nu train ik al mee bij Ajax 1.”

Haakte je makkelijk aan bij het eerste?
“Het gaat op de trainingen bij Ajax 1 natuurlijk wel een stukje sneller allemaal, maar als je een goede voetballer bent, dan moet je dat wel aankunnen. Ik moet zo doorgaan van de trainers. Ik geniet in elk geval van ieder moment.”

Eerder vertelde je ons dat je aan je tweebenigheid werkt. Ben je daar nog steeds heel bewust mee bezig?
“Ja natuurlijk, maar mijn linkerbeen moet nog steeds veel beter. Het is niet slecht, maar nog niet goed genoeg.”

Wat is jouw favoriete positie?
“Links in een vrije rol vind ik wel lekker. Ik wil sowieso graag aan de linkerkant spelen. Ik ben rechtsbenig en vind het fijn om een beetje naar binnen te ‘zwerven’. Of het linkshalf of linksbuiten is, dat maakt me niet zoveel uit.”

Wat moet je aan je spel verbeteren om echt vast bij het eerste te komen?
“Vooral het verdedigende aspect moet beter. Met name als het gaat om de omschakeling van aanval naar verdedigen. Dat is misschien ook de reden dat ik de laatste tijd wat vaker als buitenspeler speel bij Jong Ajax, omdat ik het in de omschakeling nog wel eens laat lopen. Dat is dus echt wel het grootste aandachtspunt voor mij.”

Heb jij al met Ten Hag gesproken over jouw toekomstige rol?
“Nog niet echt daarover. Hij zegt wel dat ik moet doorgaan waarmee ik bezig ben. Of het nou bij Jong Ajax is of bij het eerste. Ik moet mijn goals blijven maken en assist blijven geven. Beslissend zijn. En bij een eventuele invalbeurt in het eerste moet ik het zelf afdwingen, het ook echt in die minuten laten zien.”

Ben je er zondag tegen Sparta in Rotterdam ook bij?
“Hoop het wel man! Ik zou het echt mooi vinden om mijn debuut voor Ajax in mijn geboortestad Rotterdam te maken. Vooral tegen Sparta zou tof zijn. Dat is ook een beetje de club van mijn moeder en opa van mijn moeders kant. Dat zou het plaatje wel echt compleet maken!”

Ik zag je Instagram-story, waarbij je duidelijk blij was even in Rotterdam te zijn. Je bent de enige Ajacied die dat zonder gedoe kan doen.
“Haha, ja, maar mensen weten het ook van mij. Ik loop daar niet voor weg en ben er ook trots op dat daar vandaan kom. Iedereen mag dat van mij weten en het is ook totaal geen geheim of zo. Mensen hebben ook gewoon te accepteren dat ik Rotterdammer ben.”

Een Rotterdamse Ajaxsupporter als speler van Ajax. Dat blijft sowieso een mooi verhaal.
“Haha, ja snap ik! Weet je, voor Ajax spelen was altijd al mijn grote droom. Ik pas als voetballer ook meer bij de stijl van Ajax. Ik ben altijd Ajacied geweest.”

Wie is jouw voorbeeld als voetballer?
“Cristiano Ronaldo, al is hij een totaal ander type speler dan ik. Hij laat zien dat als je keihard werkt, dat je alles kunt bereiken. Dat vind ik mooi. Hij laat zien hoe ver je kunt komen als je in jezelf gelooft en in jezelf blijft investeren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >