Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verdenkt Younes ervan knieblessure te faken

Weet je nog die mysterieuze knieblessure van Amin Younes tijdens de eerste helft van het seizoen? Dat was mogelijk helemaal geen mysterieuze knieblessure. Er gaan bij Ajax stemmen op dat Younes de boel in de maling probeerde te nemen...

30 maart 2018 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimages54d122dea6647689fd20324253d5ca61_normal
De spelletjes rond Younes beginnen nu wat smerig te worden... © Pro Shots

De knieblessure van Younes is altijd een beetje raar geweest. We hoorden constant goede berichten over zijn herstel, hij trainde voluit en tijdens de persbabbel deelde Marcel Keizer mee dat Younes erbij zou zijn, maar een dag later ontbrak de vleugelaanvaller in de selectie.

Dat zorgde voor raadsels en vraagtekens, net zo goed bij ons als bij Ajax. De Telegraaf publiceert een reconstructie over het seizoen van Younes waarin alle beslommeringen worden uitgelicht en deze passage is toch wel het meest pijnlijk: Ajax verdenkt zijn speler van een spookblessure.

“De Duitse aanvaller werd ervan verdacht stelselmatig een knieblessure voor te wenden. Younes trainde de hele week mee, maar zei vrijdag als de selectie werd bekendgemaakt tegen Keizer vanwege de spookblessure niet te kunnen spelen,” meldt De Telegraaf.

De grote vraag is natuurlijk: waarom?! Het antwoord is redelijk simpel. Als Younes een bepaald aantal wedstrijden zou spelen, werd zijn contract automatisch met een seizoen verlengd. Dat zag de Duitser niet zitten, omdat hij graag een transfer wilde maken.

Die transfer leek er te komen dankzij Napoli, maar grote kans dat die mislukte overgang Younes nog een heleboel narigheid gaat bezorgen. De linksbuiten was in Napels, maar vond de stad niets, raakte op een verkeerde manier onder de indruk van de supporters en hoorde dat de trainer hem eigenlijk helemaal niet nodig had.

Dat was voor Younes reden snel weer uit Italië te vertrekken, maar toen had hij al handtekeningen gezet die hem in principe aan Napoli verbinden. Of dit wordt opgelost? Alleen de tijd zal het leren. Feit is dat Younes het seizoen bij Jong Ajax moet afmaken omdat hij met zijn hoofd niet bij de club is.

Als Younes inderdaad een blessure voorwendde, mag je je afvragen hoe het kon dat hij überhaupt nog speelminuten in het eerste elftal mocht maken voordat hij opnieuw weigerde te voetballen en 'nee' schudde toen Erik ten Hag hem vroeg in te vallen tijdens de slotfase van Ajax - Heerenveen (4-1).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >