Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 15: In de ban van Bandé

Van een serieuze titelrace is nog steeds geen sprake. Daarom kijken we in onze nieuwste krant maar vast vooruit naar het volgende seizoen. Zo spraken we met winteraankoop Rasmus Kristensen en bezochten Hassane Bandé in de kelder van het Belgisch profvoetbal.

02 maart 2018 - 07:00

De grote vraag is natuurlijk of Ajax nog een herkansing krijgt na de sportief gezien dramatische vorige speelronde. Het elftal hapert nog immer als het op rendement aankomt. Op onze opiniepagina gaat het echter ook over de vraag of we als supporters niet wat kritischer in de spiegel moeten kijken.

Elders in de krant hebben we aandacht voor Bob Haarms (hij zou komende donderdag 84 zijn geworden), de haat-liefdeverhouding tussen de Ajaxfans en Hakim Ziyech, de transferperikelen omtrent Justin Kluivert en het stroeve spel bij Ajax Vrouwen.

Of Ajax nu goed of slecht presteert, als supportersvereniging proberen we voor onze leden ook altijd toffe dingen te organiseren waarover we kunnen schrijven in jullie krant. Zo vermaakten veel leden zich op De Toekomst tijdens het Ajax Life FIFA-toernooi.

Je leest in deze editie ook de belangrijkste uitkomsten van ons recente ledenpanelonderzoek, waarbij deze website uitgebreid en kritisch onder de loep werd genomen. De uitkomsten leverden weer goede inzichten op voor toekomstige keuzes.

Geen krant zonder spelersinterview. Ditmaal stelt nieuwkomer Rasmus Kristensen zich uitgebreid aan de leden voor. Niet alleen de Deen komt aan bod, we spraken ook met Lars Knudsen, de assistent-trainer van Kristensens vorige club FC Midtjylland.

Denk je aan KV Mechelen, dan denk je aan de verloren Europacupfinale van Ajax in Straatsburg in 1988. Dat pad is echter al vaak bewandeld, dus kozen wij voor een specifieke speler: John Bosman. De Ajacied speelde die finale in de wetenschap dat hij na de zomer voor KV Mechelen zou spelen. David Endt reconstrueert in Onder de Loep Bosmans bizarre voetbalzomer.

Denk je als jonge Ajacied al aan KV Mechelen, dan weet je wellicht dat Ajax in december veel geld neertelde voor de negentienjarige aanvaller Hassane Bandé. Reden genoeg eens te gaan kijken naar deze Grote Onbekende. We spraken rondom het thuisduel met fans, trainer Dennis van Wijk, ploeggenoot Mats Rits, sportief directeur Rik Vander Velde en uiteraard met Bandé zelf. Het leverde een opmerkelijk voetbalverhaal op.

Onze krant Ajax Life wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is niet te koop in de winkel. Wil jij hem lezen? Sluit je dan bij ons aan! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >