Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Komende zondag wordt een beetje raar

Direct na afgelopen weekeinde had ik alweer volop zin in het volgende. Vanaf het moment dat Ajax in Zwolle het gat met PSV verkleinde tot vijf punten, is bij mij de titelstress plots weer springlevend. Een heerlijk gevoel.

22 februari 2018 - 12:12
UsershyraDesktopajax_dataimages90d98c34e20124ce791cc8f6f6432924_normal

Ik reisde zondag overigens totaal niet met een gerust hart richting Zwolle. PSV verspeelde een avond ervoor dure punten en gaf Ajax zo een cadeautje. Het is echter best wel des Ajax om dat presentje vervolgens onuitgepakt te laten. Het liep gelukkig anders.

De ploeg liet in Zwolle zien dat het geboden kansen wil pakken. Ajax speelde de beste wedstrijd onder Ten Hag tot dusver. Krapjes, maar dik verdiend profiteerde Ajax van PSV’s misstap. Vijf punten verschil voelt wezenlijk anders dan zeven. Zeker als je zelf nog naar het Philips Stadion moet.

Komende zondag weten we al wat meer. Ter voorbereiding op een spannende dag nam ik met dochter Emma de verschillende scenario’s door.

Zo ontstond een ietwat vreemd gesprek:

“Oke pap, dus als ik het goed begrijp zijn wij zondag dus voor Feyenoord?”
“Nee, we zijn voor Ajax en hopen vooral dat PSV verliest”
“Maar dan hoop je toch dat Feyenoord wint?”
“Eh, vooral dat PSV verliest”
“Maar daarvoor moet Feyenoord toch winnen?”
“Ja, dat wel”
“Dat zeg ik dan toch?! Juichen we dan als Feyenoord scoort tegen PSV?”
“Eh, ja, maar niet voor Feyenoord. We juichen dan voor Ajax.”
“Ik vind het allemaal maar raar”

“Dus wij zijn zondag voor Feyenoord pap?”
“Nee, we zijn voor Ajax en hopen dat PSV verliest”

Raar wordt het inderdaad. Stel dat Ajax drie punten overhoudt aan het duel met ADO Den Haag, dan gaan de blikken toch richting de tv-schermen rond de Johan Cruijff Arena. Wat gebeurt er vervolgens allemaal in De Kuip?

Ook onder Feyenoordsupporters is dit een veelbesproken onderwerp. Veel aanhangers willen heus winnen, maar dat Ajax daar garen bij spint, voelt natuurlijk niet helemaal lekker. Sommigen gaan zo ver dat ze liever hun club zien verliezen. Alles liever dan de gedachte aan een kampioenschap in Amsterdam.

Terug naar de Arena. Je kunt zondag zomaar de surrealistische situatie krijgen dat Ajaxsupporters juichen als Feyenoord een doelpunt maakt. Anderen zullen dat een brug te ver vinden en doen het af met een gebald vuistje of een veelzeggend knikje naar hun maten.

Het wordt hoe dan ook een rare dag. Zondagavond kan Ajax de titelstrijd zomaar weer in eigen hand hebben, zonder afhankelijk te hoeven zijn van anderen.

Maar goed, laat de ploeg eerst maar winnen van ADO Den Haag.

Pas dan zien we verder. Spannend.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >