Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech over gebaartjes: ‘Niet slim, liet mijn emoties gaan’

Het gaat zondag opnieuw vooral over Hakim Ziyech. De moeizame winst op NAC (3-1) wordt naar de achtergrond gedrukt door een discussie over een voorval in de slotminuut. Ziyech reageerde met handgebaartjes op supporters die hem uitfloten.

04 februari 2018 - 19:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesef48b45d4db9c57cf0f9a8e1b22a3d07_normal
Het gewraakte moment in beeld: Ziyech scoort en gebaart. © De Brouwer

We zijn het er allemaal over eens dat Ziyech de meest talentvolle speler is van Ajax, we zijn het er waarschijnlijk ook allemaal over eens dat zijn spel soms beter kan. Als hij diverse keren slordig balverlies lijdt, wordt dat er vanaf de tribunes wel eens ingewreven.

Dat gebeurde tegen NAC opnieuw, maar het slotakkoord was aan de spelmaker. Hij scoorde uit een vrije trap, wat op zich al frappant is, en vierde zijn treffer door met beide handen ‘praatgebaren’ te maken. Zo van: lul maar raak, laat ik mijn voeten spreken.

Dat zorgde uiteraard voor een nieuwe golf in de discussie over de toch al moeizame band tussen Ajaxsupporters en Ziyech. De gebaartjes worden Ziyech niet in dank afgenomen en hij heeft er zelf ook een beetje spijt van.

“Ondanks dat het niet goed valt te praten, liet ik even mijn emoties blijken,” vertelt Ziyech voor de camera van Fox Sports. “Het was stom, maar ik heb ook emoties. Spijt? Het was niet slim dat ik het heb gedaan, maar het zegt wel iets, denk ik.”

De emoties waar Ziyech over spreekt, kun je indelen in de categorie ‘frustraties’. Hij voelt zich gezocht omdat het niet de eerste keer is dat Ajaxsupporters hem eruit pikken. “Als het niet de eerste keer is, trek je je zoiets persoonlijk aan. Je probeert het van je af te zetten, maar als het dan nog een keer gebeurt… Ik ben gewoon een mens en laat mijn emoties gaan. Het was niet slim, maar ja...”

Ziyech erkent dat hij wel eens balverlies lijdt – 6 gecreëerde kansen tegenover 31 keer balverlies – maar vindt dat hij te veel wordt gezien als zondebok. “Als ik een bal verlies, hoor ik gefluit,” stelt hij. Dat is niet helemaal waar, maar goed.

“Als er in het algemeen wordt gefloten, begrijp ik het wel. Maar je moet niet op één iemand af aan. Als je ziet dat de ploeg het moeilijk heeft, moet je je club steunen. En steeds gaan fluiten als ik een vrije trap wil nemen, dat vind ik een beetje zonde.”

Ziyech sluit af met de mededeling dat hij er geen behoefte aan heeft om in gesprek te gaan met supporters. Dit antwoord volgde wel op de hypothetische stelling dat hij niet met een volle Johan Cruijff Arena het gesprek kon aangaan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >