Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech kan irritatie Twente over penalty wel begrijpen

Was het wel of geen penalty? Over de strafschop die Ajax de helpende hand bood tijdens het thuisduel met FC Twente (2-1) kun je een pittige discussie voeren. Hakim Ziyech kan zich best voorstellen dat Twente spreekt over onrecht.

11 februari 2018 - 15:53
UsershyraDesktopajax_dataimages268f5c9c7dffb1dc59d259097d3617f9_normal
Hier vindt het beslissende moment van Ajax - FC Twente plaats. © Pro Shots

Ajax begon fantastisch tegen Twente, maar zakte voor de derde keer dit seizoen ook ver weg tegen de tukkers. Gelukkig liep het dit keer wel goed af, al was daar de helpende hand van Serdar Gözübüyük voor nodig. De scheids legde de bal in minuut 71 op de stip.

Aan de penalty ging een combinatie tussen Klaas Jan Huntelaar en Ziyech vooraf. Het was woensdag tijdens Roda JC - Ajax, toen Bas Nijhuis floot, vast geen strafschop geweest, maar Gozubuyuk wees dus wel naar de stip.

“Ik kon doorlopen en voelde dat ik werd geraakt. Ik ging liggen en hij geeft ‘m,” stelt Ziyech bij Fox Sports. Dat klinkt niet als: ik word neergehaald. “Ja, ik begrijp de irritatie. Maar als het andersom was, zou Twente er ook niets van zeggen.”

Ajax kreeg de strafschop nadat Huntelaar eindelijk eens diep op de helft van Twente werd aangespeeld en de bal klaarlegde voor Ziyech, die op dat moment rechtsbuiten speelde. De spits vindt het goed dat Ziyech ging liggen.

“Ik weet niet of het net erbinnen of erbuiten was. Op de lijn is erbinnen, geloof ik,” merkt Huntelaar op tegenover Ajax Life. En ook de locatie van de overtreding is discutabel, al rolde Ziyech zeker niet door.

“Als je wordt geraakt en je kunt niet meer schieten, kun je er geen voordeel uit halen. Als je blijft staan, krijg je zeker geen penalty. Dus het zou dom zijn om niet te gaan liggen.”

Bij Twente worden ze vast niet vrolijk van de reacties van Huntelaar en Ziyech, getuige de woorden van invaltrainer Marino Pusic “Dit is geen penalty, Ziyech zoekt het been op. Het is vreselijk om zo te verliezen. Je wordt liever weggespeeld met vijf goals verschil.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >