Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die ons opvielen bij Roda JC - Ajax

Ajax heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Roda JC tamelijk eenvoudig weten te winnen. De ploeg van Erik ten Hag zorgde voor de eerste carnavalskater door met 4-2 te winnen. Zes zaken die ons opvielen in de vrieskou van Zuid-Limburg.

07 februari 2018 - 21:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesf666504e71dd8d2017ef924487507849_normal
Klaas Jan Huntelaar was in Zuid-Limburg goed voor twee treffers. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Duizend helden in het uitvak
We beginnen dit verslag met een groot compliment aan de duizend meegereisde Ajacieden in het uitvak. Op een late doordeweekse avond in de vrieskou zonder enige vorm van twijfel je club achterna reizen. Hulde!  

Een slap begin
Niemand hoeft Lasse Schöne uit te leggen dat balverlies op zijn positie als controlerende middenvelder pijnlijke gevolgen kan hebben. Dat gebeurde de Deen in de eerste minuut echter twee keer. Bij het eerste moment hadden zijn ploeggenoten Schöne moeten coachen, maar in het vervolg van die actie verprutste de Deen de bal zelf, met dus pijnlijke gevolgen. Andre Onana tastte mis bij een hoge voorzet en Frenkie de Jong was op zijn beurt te laat om een slappe inzet van Feyenoordhuurling Simon Gustafson voor de doellijn weg te werken.

Het hupje van Huntelaar
Klaas Jan Huntelaar en de bal waren in de eerste helft geen vrienden van elkaar. De spits worstelde met zijn aannames en deed daardoor meer verkeerd dan goed. In aanvallend opzicht ontbrak de scherpte, iets wat we ook al in de thuiswedstrijd tegen NAC zagen. Vlak voor rust kwam de frustratie tot uiting via een hupje. Van ergernis. En van een preekje van Erik ten Hag die zijn aanvaller maande tot meer scherpte.
Een kwartier voor tijd viel alles alsnog op de juiste plek voor de spits. Huntelaar zette de aanval zelf op, kreeg de bal via een weergaloze assist van Donny van de Beek terug en omzeilde Jurjus om Ajax met zijn achtste competitietreffer naar een beslissende 3-1-voorsprong te schieten. Na de 2-3 stond hij bovendien op de juiste plek om een assist van Tagliafico, zijn tweede van de avond, af te ronden en de eindstand daarmee op 2-4 te bepalen.

De negende van Donny
Donny van de Beek die een aanval afrondt waar ook Justin Kluivert en Nicolás Tagliafico bij betrokken zijn, waar zagen we dat eerder? Juist, thuis tegen Feyenoord en NAC. Zijn snelle gelijkmaker in Limburg was alweer Van de Beeks negende competitietreffer van dit seizoen. Geen slechte score voor een middenvelder.  

Ajax probeert het voor rust met afstandsschoten
Ajax herstelde zich na een zwakke openingsminuut uitstekend in het Parkstad Limburg Stadion. De Amsterdammers domineerden en voetbalden bij vlagen best aardig op de namaakgrasmat. Doelman Hidde Jurjus werd daarbij opmerkelijk vaak getest vanuit de tweede lijn. Na een klein halfuur was het eerste schot meteen raak. Hakim Ziyech haalde hard uit met links en de bal verdween met een streep achter de Roda-goalie. Lasse Schöne schoot ook spectaculair op de vuisten van Jurjus, maar daarna zagen we in een helft matige varianten van Nicolás Tagliafico, David Neres (2x) en Frenkie de Jong.

Debuut Rasmus Kristensen
Door de schorsing van Matthijs de Ligt schoof Joël Veltman door naar het centrum en kreeg Rasmus Kristensen van Erik ten Hag de voorkeur boven Luis Orejuela. De twintigjarige Deen viel vooral in de eerste helft op. De verdediger die deze winterstop voor ruim vijf miljoen euro overkwam van FC Midtjylland gaf enkele goede voorzetten. Verder bleef hij rustig aan de bal onder druk, dacht altijd aan een offensieve oplossing en toonde behendigheid. Kortom, een veelbelovend debuut.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >