Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes schiet Jong Ajax naar koppositie in Jupiler League

Jong Ajax is na 23 speelronden de trotse koploper van de Jupiler League. De ploeg van Michael Reiziger profiteerde van het puntenverlies van diverse concurrenten en won zelf met 2-0 van Helmond Sport. De talenten van De Toekomst dankten Amin Younes, die al rap het net wist te vinden.

05 februari 2018 - 20:53
UsershyraDesktopajax_dataimages2660c6156101fa912abc515fde8a44de_normal
Beetje gek wel: een Duits international is trefzeker in de Jupiler League. © Pro Shots

De Jong Ajacieden schurken al het gehele seizoen tegen de kop aan, maar op zo'n tweederde van het seizoen staat het dan ook daadwerkelijk bovenaan. NEC en Fortuna Sittard leken onderling uit te maken wie de kleine schaal verovert, maar beide clubs morsen de laatste weken punten bij de vleet.

Er zijn wel eens tijden geweest dat Jong Ajax buitenkansjes als deze liet liggen, maar daar was maandag geen enkele sprake van. Het was geen sprankelende wedstrijd en som is het dan gewoon de kunst om aan de goede kant van de score te eindigen. Wint een kampioen ook niet zijn slechte wedstrijden?

De openingstreffer viel in de 22ste minuut. Younes kreeg voor het eerst sinds zijn mislukte transfer naar Napoli weer speelminuten. De treffer volgde na een typische Younes-actie, al zullen er mensen zijn die opmerken dat bij een typische Younes-actie een afzwaaier had gevolgd...

Dit keer mikte Younes tussen de palen en daar was iedereen op De Toekomst hem dankbaar voor. Helmond Sport kreeg nog in de eerste helft een grote kans op de gelijkmaker, na wat geklungel achterin. Het liep met een sisser af en, eerlijk waar, na rust gebeurde er niet zo veel meer.

Een doelpunt van Jong Ajax had niet misstaan en gelukkig kwam die er ook, zodat alle spanning er definitief af was. Invaller Victor Jensen rondde prima af en was voor het eerst trefzeker in het betaald voetbal.

Het is nu aan Jong Ajax om te zorgen dat het over vijftien wedstrijden nog steeds of opnieuw bovenaan staat. Het begint aan die uitdaging met twee bonuspunten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >