Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waarom voetbalt Younes niet bij Napoli? 'Daarom'

En zo zagen we Amin Younes ineens opduiken in de Johan Cruijff Arena. Dat was voor het eerst in zo'n vier maanden tijd. En vrijwel niemand had er nog op gerekend. De situatie rond de afgeketste transfer naar Napoli blijft vaag, niet in de laatste plaats door toedoen van Younes zelf.

11 februari 2018 - 21:06
UsershyraDesktopajax_dataimages6bd2b2e74c31a6ecf17af096dafa2322_normal
Tegen alle verwachtingen in dribbelt Younes weer door de Arena. © Pro Shots

Het zou fijn zijn als er een beetje duidelijkheid komt in plaats van dat er dreigementen over en weer worden geuit, maar wij weten het echte verhaal simpelweg niet. Wat je kunt doen als je wilt weten hoe iets zit, is een vraag stellen aan de hoofdpersoon. Bijvoorbeeld na Ajax - FC Twente (2-1).

Ook dat levert niet altijd de gewenste duidelijkheid op. “Daarom,” luidt het antwoord van Younes tegenover de NOS na enig doorvragen over zijn mislukte transfer. Hij droeg toch een sjaal van Napoli? “Ja, maar het is niet doorgegaan.”

Dat is een beetje het niveau waarop we zitten, al zegt Younes wel weer blij te zijn met iedere minuut die hij voor Ajax mag voetballen. Dat kunnen slechts mooie woorden zijn, we hoorden recent nog andere teksten en dus is er sprake van vooruitgang.

“Het blijft mooi en speciaal om het Ajaxshirt aan te trekken. Het blijft de meest speciale club voor mij en ik vond het fantastisch om na een lange periode, vanwege een blessure en moeilijke tijd, weer te spelen. In mijn hart had ik nog geen afscheid genomen,” vervolgt Younes.

“Ik ben er voor het team, Ajax is het belangrijkst. Het doel is kampioen worden en iedere wedstrijd winnen. Als het team of de trainer mij nodig heeft, ben ik er klaar voor. Zoals vandaag. Of dat tien, vijf of twintig minuten zijn, maakt mij niet uit. Ik ga alles geven.”

De buitenspeler houdt graag voor zichzelf wat hij van de hele situatie rondom Napoli vindt. “Ik ga daar niet op antwoorden, ik ben blij om hier (bij Ajax, red.) te zijn. Ik leef voor het moment.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >