Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman spreekt Ziyech direct aan op manier van juichen

Als er dingen gebeuren tussen een speler en supporters, is het interessant om te horen hoe de aanvoerder erover denkt. De reactie van Joël Veltman is best opmerkelijk, want hij laat weten het niet eens te zijn met de gebaren die Hakim Ziyech maakte.

04 februari 2018 - 20:13
UsershyraDesktopajax_dataimages0650af751069310e8d7d0894220177cf_normal
Veltman staat erbij en zegt er iets van. © Pro Shots

Ziyech werd na slechte voorzetten of simpel balverlies diverse keren uitgefloten, maar haalde in de blessuretijd zijn gram toen een vrije trap werd gepromoveerd tot doelpunt. De spelmaker voelt zich gezocht en liet zijn emoties gaan, zo maakte hij duidelijk.

Veltman zag het gebeuren, was er zo’n beetje als eerste bij toen Ziyech zijn gebaartjes en sprak zijn teammaat toe. Moraal van het verhaal: niet meer doen. “Laat ik vooropstellen dat ik het niet eens ben met zijn gebaren, dat is niet goed,” aldus Veltman bij Fox Sports.

De aanvoerder kon zich de onvrede op de tribunes wel een beetje voorstellen, want het spel dat op de mat werd gelegd had weinig te maken met het Ajaxspelletje. “Ik ben het wel eens met het gefluit af en toe. Als supporter zijnde, ben je kritisch, anders ben je geen Ajaxsupporter.”

Veltman is het er dus mee eens dat er werd gefloten en vond Ziyechs reactie ongepast. Het is interessant dat Veltman aangeeft dat hij de spelmaker erop heeft aangesproken. “Laat ik het niet goedpraten, volgende keer dat hij het niet meer doen.”

Hij vervolgt: “Hakim is oud en wijs genoeg om zelf te bepalen, dit zijn emoties. Ik zei het op het veld al tegen hem, en heus niet van vader tot zoon, maar ik heb het hem gezegd. En hij weet het zelf ook wel.”

Hoewel er wat kritiek loskwam op het interview van Veltman direct na afloop, was het grappig en bijzonder om te constateren dat Ziyech een douchebeurt later min of meer hetzelfde zei. Of hij er ook daadwerkelijk zo over denkt, blijft natuurlijk een tweede.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >