Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek: ‘Ik denk dat dit niet lekker voelt voor PSV’

Ajax speelde vandaag een uitstekende wedstrijd, maar hield het natuurlijk wel veel te lang spannend in Zwolle (0-1). Donny van de Beek stelde na afloop dat Ajax het veel eerder had moeten beslissen. Niet zo gek dat ook bij hem opluchting en pure blijheid met elkaar om voorrang vochten.

18 februari 2018 - 19:14
UsershyraDesktopajax_dataimages0ba37e4826dbc5987bdb20df5e547359_normal
Van de Beek ziet zijn doelpoging tot zijn afgrijzen op de paal belanden © Pro Shots

Door Floris Roos

Wat dacht je gisteravond toen je PSV gelijk zag spelen?
“Ik dacht gelijk: ok, hier liggen mogelijkheden. Dit is dé kans om op ze in te lopen. Je weet dat ze een keer punten gaan verspelen. Dat gebeurde en dan moeten wij natuurlijk wel zelf winnen. Dat deden we gelukkig.”

Wat zeiden jullie vanmorgen tegen elkaar?
“Ha, ja daar heb je het natuurlijk gelijk over met de jongens. We wisten allemaal wat ons te doen stond, dat dit de kans was die we moesten grijpen. Nu moest het gebeuren. Twee punten ingelopen. Het gat is nog vijf. Alles is nog mogelijk.”

Jullie hielden het wel lang spannend vandaag!
“Ja, onnodig ook. Zelf had ik ook een paar kansen in de eerste helft. Die gingen er net niet in. Tweede helft schoot ik nog op de paal. Ik zag Diederik Boer iets naar links trekken, dus ik dacht ‘m rustig in de rechterhoek te schieten, maar hij kwam op de paal. Ja, die had er in gemoeten natuurlijk. Gelukkig scoort Klaas Jan dan, maar ook daarna kregen we nog een aantal grote kansen. Die moeten er gewoon in, dan is het veel eerder klaar. Nu bleef het spannend tot het einde.”

Wat overheerst na afloop in de kleedkamer, blijheid of opluchting?
“Allebei een beetje, denk ik. Als je kijkt naar die laatste corner van Zwolle, waarbij de keeper nog mee naar voren komt. Dan denk je wel even ‘het zal toch niet’. Uiteindelijk is iedereen wel echt hartstikke blij. Op naar volgende week!”

Hoe lastig was het veld vandaag?
“Moeilijk, want het zestienmetergebied was gewoon echt glad en keihard aan één kant. Het was heel lastig om daar evenwicht te houden en wegdraaien was sowieso bijna niet mogelijk. Als je wilde schieten, dan gleed je al bijna uit. Je zag Boer ook een aantal keer omvallen.”

De ruimtes waren klein vandaag. De linies speelden heel kort op elkaar.
“Ja, klopt. Allemaal goede voetballers, ook aan hun kant, in de kleine ruimte. Dat maakte het ook wel een mooie wedstrijd, vond ik. Dat was vooraf ook wel te verwachten, want Ajax wil altijd voetballen en ook PEC heeft een goed voetballende ploeg. Maar ik denk wel dat we zeer terecht hebben gewonnen.”

Toen Tagliafico geel kreeg, leek hij jou even terecht te wijzen. Wat gebeurde er?
“Ja, was even een misverstand. Ik dacht: hij loopt naar die bal, maar hij bleef stilstaan. Toen was ik zelf te laat om een overtreding te maken en dus moest hij het doen.”

Denk je dat ze in Eindhoven zenuwachtig worden?
“Nou ja, ik denk toch dat dit niet lekker voelt voor ze. Het gat is nu nog maar vijf punten. Wij spelen volgende week thuis tegen ADO die we moeten winnen en PSV heeft een moeilijke uitwedstrijd bij Feyenoord. Het ligt echt wel weer helemaal open en er kan volgens mij nog van alles gebeuren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >