Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Hanegem vermoedt dat Legioen beetje in de war is

Ajax verkeert in de ongelukkige omstandigheid dat het afhankelijk is van anderen om kampioen te worden. Als Feyenoord zondag wint van PSV, helpt het niet alleen zichzelf maar ook Ajax. Dat maakt sentimenten los die Willen van Hanegem niet snapt.

22 februari 2018 - 11:06
UsershyraDesktopajax_dataimages17f3bd96a0dd51600c8ada6235293a3b_normal
We zien vast vrolijkere koppies als Luuk zo door De Kuip paradeert. © Pro Shots

Er zijn nogal wat Feyenoorders die het prima vinden om richting De Kuip te trekken en een overwinning voor PSV te aanschouwen. Alles is geoorloofd om Ajax dwars te zitten, zelfs een nederlaag van je eigen club.

Het zou niet voor het eerst zijn. Tijdens de titelrace van 2009/2010 stond voor een uitduel met FC Twente op het programma en tijdens een van de laatste training werd door een groepje Feyenoordfans duidelijk gemaakt dat winnen eventjes geen optie was.

Het werd toen 2-0 voor Twente, maar wat wordt het zondag tegen PSV? De koploper laat nog wel eens wat punten liggen in Rotterdam, al biedt dat voor Ajax natuurlijk geen enkele garantie.

Ondanks alle sentimenten hoopt Van Hanegem dat de spelers alles geven in de jacht op een overwinning, zo stelt hij in het Algemeen Dagblad. “Supporters die hopen op een nederlaag van hun favoriete club… die zijn volgens mij toch een klein beetje in de war, hoor. Je bent landskampioen, je moet ze allemaal van de mat willen vegen.”

Bijkomend ‘probleem’ is dat Feyenoord een vrij kansloos seizoen beleeft, waarin het de strijd moet aangaan om plek vier. Er is een kortere weg richting voorrondevoetbal in Europa en dat is het KNVB-bekertoernooi, waarin het woensdag Willem II treft onderweg naar de finale.

De teruggekeerde zoon Robin van Persie wakkert naar buiten toe in ieder geval het veelbesproken topsportklimaat aan. “We moeten gewoon dealen met wat er deze week qua programma voor ons ligt. Dat willen we zo goed mogelijk doen. Met een hoger niveau dan we hebben laten zien.”

Overigens hielp Feyenoord in 2011 Ajax nog wel op weg naar de derde ster. Dit alles dankzij een overwinning op PSV, maar die moet in ander perspectief geplaatst te worden. Er diende revanche te komen voor de 10-0 in Eindhoven.

Laten we trouwens niet vergeten dat Ajax eerst zelf ADO Den Haag opzij dient te zetten voordat het belang van de wedstrijd in Rotterdam wordt onderstreept.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >