Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek: ‘Toehappen als ruimtes groter worden’

Donny van de Beek is goed aan 2018 begonnen. Hij scoorde in drie van de eerste vier duels en was bij de 4-2-zege op Roda JC belangrijk met een doelpunt en een assist. Inmiddels staat de teller van de middenvelder op negen competitietreffers.

08 februari 2018 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimages64701c229a0fabbe048baf4667367802_normal
Donny kon goed uit de voeten op het kunstgras in Kerkrade. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Donny, wat was dit voor een wedstrijd?
“Een beetje een aparte wedstrijd. We komen natuurlijk weer snel achter. Daarna maken we de 1-1 en 1-2 en is er niets aan de hand, maar in de tweede helft geven we zoveel onnodige kansen weg, zomaar uit het niets. We kwamen slapjes uit de kleedkamer. Dat mag niet. Als we druk op de bal houden, zoals in de eerste helft, zijn we beter.”

Iets anders, is er eigenlijk een verschil in wat Erik ten Hag van jou wil zien als je dat vergelijkt met jouw opdrachten onder Marcel Keizer?
“In onze halfruimte moet nu een blok staan, zoals de trainer het zelf formuleert. Onder Marcel Keizer was ik iets meer verantwoordelijk voor mijn eigen man. Dat is een klein verschil, maar ze willen allebei doelpunten van me zien en dat moet ik doen. Vaak is het op het veld wat druk. Dan wil hij dat ik daar weg ga en aan de zijkanten blijf. Het is dan soms wat moeilijker om veel aan de bal te komen, maar op een gegeven moment wordt de tegenstander moe. Daardoor worden de ruimtes groter en dan moet ik toehappen.”

Los van een mooie assist op Klaas Jan maakte je alweer je negende competitietreffer. Beschrijf hem eens.
"Ik sloot goed bij en Nico (Tagliafico, red.) legt de bal goed terug. Dat deed hij bij de vierde treffer ook heel goed.”

Hij was tegen Roda JC goed voor twee assists. Hoe is het om met hem in het veld te staan?
“Het geeft me een goed gevoel als hij achter me staat. Ten eerste verdedigend, maar ook wat betreft het neerzetten. Ook in het combinatiespel is het lekker dat hij achter me staat. Hij speelt me in, loopt zelf door en daardoor kan ik hem weer wegsteken. Dat is gewoon heerlijk. We praten tussen de trainingen ook veel. Hij is heel leergierig, scherp en houdt er wel van om de beuk er in te gooien. Met respect voor de tegenstander. Die scherpte eist hij ook van ons en dat vind ik wel mooi. Dat gif kunnen we wel gebruiken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >