Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Boekel gaf tweede geel Tagliafico voor de duidelijkheid

Er gebeurde iets geks in de 37ste en 38ste minuut van Ajax - ADO Den Haag. Nicolas Tagliafico kreeg in beide minuten een gele kaart voorgeschoteld, maar geen rode kaart. Scheidsrechter Pol van Boekel legt uit waarom. Hij dacht dat-ie onduidelijk was geweest.

26 februari 2018 - 12:56
UsershyraDesktopajax_dataimages565e502a334bb163f8c2b2c74ecf8ed8_normal
Voor en na dit geduw krijgt Tagliafico dus geel, maar geen rood. © Pro Shots

Tagliafico kreeg de waarschuwing omdat hij een overtreding maakte op ADO-speler Trevor David, die een zetje kreeg terwijl de bal al over de zijlijn ging. De linksback ging op de bon en kreeg na het opstootje dat volgde nogmaals geel, maar geen rood.

Twee keer geel krijgen zonder dat er een rode kaart volgt, is een beetje raar. Zo denkt Pol van Boekel er ook over, vandaar dat hij tekst en uitleg geeft aan Omroep West. “Ik had het gevoel dat ik de gele kaart niet lang genoeg had getoond,” aldus de scheids.

“Ik wist niet of het publiek en de mensen thuis hadden gezien dat ik Tagliafico kort voor het opstootje geel had gegeven. Daarom toonde ik die kaart later nog een keer. Als ik nu de beelden terugkijk, valt dat overigens wel mee. Dus voor de duidelijkheid: geel voor Tagliafico voor de overtreding.”

Het opstootje leverde ook nog twee gele kaarten op: voor Andre Onana en David, op wie in eerste instantie dus een overtreding werd begaan. “Onana was actief deelnemer aan het opstootje. Met keepers is de regel dat zij in het strafschopgebied moeten blijven. Komen zij daar uit en hebben ze een sussende rol dan is de situaties anders, maar Onana was actief deelnemer.”

Het spel werd hervat met een inworp voor ADO omdat de bal al buiten de lijnen was toen de heisa losbrak. Helaas vertelt Van Boekel dan weer niet waarom Tagliafico in de tweede helft geen penalty kreeg, terwijl hij toch echt in de zestien aan zijn shirt werd getrokken en toen zeker niet meer bij de bal kon.

Overigens moeten we hier direct aan toevoegen dat Ajax geen 0-0 speelde omdat Van Boekel een penalty niet gaf. Als je kampioen wilt worden, moet je thuis tegen ADO minimaal een keer zien te scoren, maar dat was helaas te veel gevraagd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >