Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eiting over leren bij Ajax en melige medespelers

Carel Eiting debuteerde op 14 december in de eigen Arena voor Ajax. Een uitgekomen droom. Hoewel de invalbeurt slechts een paar minuutjes duurde, was de middenvelder er maar wat blij mee. We blikken kort met hem terug.

03 februari 2018 - 09:28
UsershyraDesktopajax_dataimages7c1c5f13b44aa19b1193bd2c410c80b0_normal
Een dolblije Eiting, samen met Frenkie, net na zijn eredivisiedebuut. © Pro Shots

Door Floris Roos

Voor we Eiting spreken, heeft hij wat video-opnamen voor de Ajax Kids Club. De middenvelder neemt een trucje op, waar de jonge supportertjes later flink mee kunnen oefenen. De opnames gaan niet zonder slag of stoot, dankzij twee melige medespelers…

Terwijl Eiting in de camera praat en zijn trucje uitlegt, tetteren Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong er vanuit de kantine via de megafoon continu doorheen. Het levert prima beeldmateriaal op, zoals je onder dit artikel kunt zien.

Mooi staaltje voetbalhumor!
“Ha, Matthijs en Frenkie. Is toch mooi man. We kennen elkaar goed, ik hou hier wel van.”

Tegen Excelsior viel je in en maakte je je eerste minuten. Smaakt dat naar meer?
“Ja, tuurlijk, dat lijkt me logisch. Was een fantastisch moment, echt heel erg gaaf.”

Je viel pas in de negentigste minuut in voor Neres.
“Phoe, ja, ik stond uiteindelijk iets van vijf minuten in het veld. Als de 3-1 zou vallen, dan zou ik er inkomen. Die derde treffer bleef helaas wat lang uit. Hakim maakte die pas in de 86e minuut. Anders was ik er wel eerder ingekomen.”

Was het vooraf afgesproken dat je bij de derde treffer je eredivisiedebuut zou krijgen?
“Ik wist inderdaad dat de kans groot was dat ik zou invallen als de stand het toeliet, dus dat was spannend!”

Je traint vast mee met het eerste, hoe belangrijk is dat voor je?
“Ja, dat is natuurlijk heel belangrijk. Je traint met de beste. Het is voor mij supergoed om elke dag met die jongens op het veld te staan.”

Wat is je doel voor de tweede seizoenshelft?
“Mja, met voetbal vind ik het altijd een beetje lastig om te zeggen wat je doel is voor een seizoen, want het kan vaak alle kanten op. Het laat zich niet altijd plannen. Voor mij gaat het erom dat ik zo goed mogelijk speel bij Jong Ajax en dat ik de trainer ervan kan overtuigen dat hij op zeker moment voor mij moet gaan kiezen.”

Heb je er nog aan gedacht om een half jaartje verhuurd te worden?
“Nou, kijk, we zitten nu met zes middenvelders, hoewel Frenkie nu natuurlijk op vier speelt. Ajax gaf bij de start van het seizoen al aan dat ze met minimaal zes middenvelders aan de slag wilden. Weet je, er zijn meer scenario’s die goed voor je kunnen zijn. Dat is voor iedereen anders. Natuurlijk is het goed om in de eredivisie speeltijd op te doen, maar voor mij is de huidige situatie bij Ajax gewoon prima.”

Je speelt veel voor Jong Ajax. Heb je het gevoel dat je een stap hogerop nodig hebt?
“Weet je, ik denk dat ik nog heel veel kan leren deze tweede seizoenshelft bij Jong Ajax, dus ik ben niet bang dat ik kostbare tijd verspeel, nee. Ik leer hier nog heel veel. Zeker omdat ik bij het eerste meetrain.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >