Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar krijgt weinig mee van kritiek op zijn inbreng

De rol van Klaas Jan Huntelaar is de laatste wedstrijden eigenlijk een beetje zwart/wit. Het ene moment staat hij op de juiste plaats en scoort hij, zoals twee keer tijdens Roda JC-uit (2-4), maar het andere moment – verder van het doel – oogt het minder goed.

08 februari 2018 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimages4c7a1a539e920a9df6e7bf8577b5fc4e_normal
Als je Huntelaar bedient, doe dit dan dicht bij het vijandelijke doel! © Pro Shots

Het zorgt voor discussie, zoals het meevoetballen van Huntelaar in zijn eerste periode bij Ajax ook al wel onderwerp van gesprek was. Tijdens de eerste helft van Roda-uit moesten we daar een beetje aan terugdenken, want het was niet best.

“De eerste helft was wat moeizamer,” geeft Huntelaar toe tegenover Voetbal Inside. “Er stonden veel mensen dicht bij elkaar. Het ging na rust lekker en dan maak je twee doelpunten.”

De eerste treffer zette Huntelaar zelf fraai op. Hij kwam door vanaf de zijkant van het veld, zocht de combinatie en rondde af! Het tweede doelpunt kwam tot stand na een prima voorzet van Nicolas Tagliafico, die de achterlijn haalde en de spits vond.

Dat is hoe je Huntelaar moet gebruiken. Als hij moet voetballen ver van het doel, met een mannetje in zijn nek, dan blijft er van zijn toegevoegde waarde niet veel over. Om dit te illustreren: Huntelaar verspeelde in de eerste helft 10 van de 16 ballen die hij kreeg.

En om de waarde van Huntelaar dicht bij het vijandelijke doel aan te geven: hij scoorde uit 2 van zijn 3 balcontacten in het zestienmetergebied. Als je het zo bekijkt, komt het er op neer om de spits zo min mogelijk aan de bal te laten komen, behalve als eindstation van een aanval.

“Ik heb geen kritiek gehoord eigenlijk,” reageert Huntelaar als hem om een reactie wordt gevraagd. De heren analisten van Fox Sports bijvoorbeeld zijn de laatste tijd best kritisch en dan speelt het natuurlijk ook mee dat Huntelaar zoals tegen NAC, helaas geen uitzondering, grote kansen mist.

“Ik heb niets gehoord,” vervolgt Huntelaar, die tevreden is over zijn bijdrage. “Ik speel na de winterstop mijn wedstrijden, net als aan het begin van het seizoen. Dus ja, ik ben wel tevreden. Natuurlijk, er kunnen altijd dingen beter. Iedereen maakt fouten, dat is normaal.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >