Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tennisser Siemerink volgt Smeets op als teammanager

Jan Siemerink is de nieuwe teammanager van Ajax. Dit maakte de club vrijdag bekend. Siemerink is de opvolger van Tjerk Smeets, die zijn kans schoon zag om aan de slag te gaan met de honkbalbond. Siemerink kennen we uit een andere tak van sport: tennis.

09 februari 2018 - 13:05
UsershyraDesktopajax_dataimages78cadfe7c89c7c758aca0a5ff7445e65_normal
Siemerink te midden van Swart en Mühren tijdens de Open Dag in 2004. © Pro Shots

De 47-jarige Siemerink was de afgelopen jaren directielid van tennisbond KNLTB en captain van het Davis Cupteam. Hij heeft een verleden als professioneel tennisser en won in het enkelspel vier ATP-toernooien.

De veertiende plaats in 1998 was Siemerinks hoogte positie op de wereldranglijst. Ook komende week is hij nog actief in het tenniswereldje, want Siemerink is namens Ziggo – ook sponsor van Ajax – commentator bij het ATP-toernooi van Rotterdam, wat vanwege sponsor ABN Amro ook weer een link met de club heeft. Per 22 februari treedt Siemerink in dienst bij Ajax.

“Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers wordt gevraagd en wat ze nodig hebben om te presteren. De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van de Davis Cupploeg, een nog beter beeld gekregen van de organisatie rondom een sportploeg,” vertelt Siemerink.

“Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij hebben gekozen. Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >