Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet na kwartet wedstrijden progressie bij Ajax

Van zijn vier wedstrijden als Ajaxtrainer wist Erik ten Hag er drie in winst om te zetten. Langzaam, heel langzaam, zien we glimpen van waar Ten Hag met Ajax naartoe wilt. De coach is zelf tevreden over de progressie die hij constateert.

09 februari 2018 - 15:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesf207d358e253eb78a26c31cf2a5d6962_normal
We zien Ajax af en toe inderdaad doen wat Ten Hag graag wil. © Pro Shots

Het spel van Ajax ontvlamde tijdens de klassieker geen moment, oogde stroperig op de slechte grasmat van FC Utrecht en de ploeg liet tegen NAC en Roda JC zien te kunnen omgaan met tegenslag, waarna we dus de eerste glimpen opvingen.

“Bij fases zeker. En tegen Roda JC al een stuk langer dan zondag tegen NAC. In de vier wedstrijden zie ik zeker progressie, ja,” vertelt Ten Hag over de ontwikkeling die hij waarneemt bij zijn ploeg. Hij doet zijn verhaal voor de camera van Ajax TV.

“We moeten nog heel veel stappen maken. Maar het tweede doelpunt tegen Roda, de 1-2, vanuit de omschakeling, dat was heel goed. Binnen drie passes zijn we bij het doel van de tegenstander. Dat was echt een verbeterpunt. Daar zijn we heel gericht en bewust mee bezig. Dan is het prima als het zo tot uiting komt.”

We zijn benieuwd of Ajax zondag tegen FC Twente een nieuwe stap kan zetten. Twente draait voor geen meter, ook niet sinds de komst van Gertjan Verbeek, en kampt ook nog eens met veel blessures, maar bleef in twee eerdere ontmoetingen met Ajacieden op de been.

“Twente staat net als Roda in de onderste regionen en ook al klinkt het clichematig: elk punt is er eentje. Twente speelt om te overleven, daar moeten we ons op instellen. We moeten hoog in de concentratie zitten om zulke tegenstanders van het lijf te houden.”

Hoog in de concentratie en vol in de focus, voegt Ten Hag er zelfs aan toe. “We moeten klaar zijn zoals we woensdag klaar waren. Dat klinkt een beetje gek als je zo vroeg op achterstand komt, maar je zag hoe goed de ploeg reageerde en de boel snel wist om te buigen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >