Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat talentvolle Ajacieden 24/7 prof moeten zijn

Net als in Utrecht wordt Erik ten Hag geconfronteerd met een selectie die zijn oefenstof niet per direct aankan. De trainer laat zijn selectie twee keer per dag trainen, verwacht dat spelers in zichzelf investeren en zich 24/7 profvoetballer wanen.

16 februari 2018 - 14:41
UsershyraDesktopajax_dataimages467075833f8284399531fa83378c815f_normal
Sinds de komst van Ten Hag is het aanhaken of afhaken geblazen. © Pro Shots

Dit klinkt allemaal ontzettend logisch, maar dat is het niet altijd. Een beetje voetballer heeft het maar gemakkelijk, als je zijn trainingsuren afzet tegen een topschaatser, om maar een voorbeeld te noemen. Traininkje, ’s middags lekker vrij en ga zo maar door.

Onder Ten Hag is een duidelijke kentering zichtbaar. Het is vrijwel standaard dat er twee keer per dag wordt getraind, om maar een voorbeeld te noemen. Hij wil weinig kwijt over zijn voorgangers en denkt dat het huidige trainingsschema vooral iets zegt over hem.

Het heeft er volgens Ten Hag mee te maken dat basisspelers van Ajax alsmaar jonger worden. “Spelers moeten uren maken om zich te verbeteren. Dat moet vooral op het trainingsveld, maar ook in de gym. Het gaat met name om bewustwording,” aldus de trainer tijdens zijn persbabbel.

“Ook rust is een vorm van trainen, net als verzorging. Dit moet je op een bewustvolle manier ondergaan en doen. Jonge spelers kunnen hierin veel winst halen. Als jonge jongens in zichzelf investeren, zit er op veel terreinen nog rek. Dit is de fase van hun carrière om te investeren.”

Ten Hag probeert zijn spelers ervan bewust te maken dat het zijn van profvoetballer een dagbesteding is en niet iets wat tot de lunch duurt. “Spelers willen toch iets bereiken, de beste worden? Dat moeten ze in het team doen, met Ajax, maar ook voor zichzelf. Er zijn bij Ajax een aantal spelers voorbestemd om de top te halen.”

“Maar het is ook een keuze van die spelers of ze het wel of niet doen. Dit betekent dat je 24/7 topsporter bent, niet tussen 09.00 en 13.00 en dan klaar. Het is een dagbesteding. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot je naar bed gaat en een goede nachtrust hoort er ook bij. Het gaat erom dat een speler investeert. Ajax moet die ontwikkeling stimuleren en kan er dan als eerste van profiteren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >