Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht meer overzicht tijdens afronding

Het lukte Ajax de laatste 180 minuten voetbal slechts eenmaal een doelpunt te maken. Er hadden ook zomaar zes, zeven of acht goals kunnen vallen en de productie blijft het hele seizoen al achter. Erik ten Hag wil graag meer overzicht zien tijdens de afronding.

27 februari 2018 - 15:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesfb35fe2e2e61ecbc48a67a2a0d17a814_normal
Hier had ook een foto van een willekeurige andere Ajacied kunnen staan. © Pro Shots

De Ajacieden wonnen hun beste wedstrijd van het seizoen, tegen PEC Zwolle, met slechts 0-1 en tegen ADO Den Haag lukte het al helemaal niet om het net te laten bollen. Dat heeft serieuze gevolgen voor de kansen in de titelstrijd.

Zes doelpunten maken, lukte dus niet. In totaal zes keer paal of lat raken lukte dan weer wel. “We moeten leren killen,” reageert Ten Hag tegenover Ajax TV. “We moeten vanaf de eerste minuut scherp en alert zijn. De waarneming hebben wat we in zulke situaties moeten doen.”

Ten Hag maakt zich niet zozeer zorgen om het missen van kansen, zoiets gaat in golven en straks zit het vanzelf wel een keer mee, maar je kunt er wel iets aan doen dit proces te bespoedigen, zo is de trainer van mening.

“Opeens vallen er straks weer doelpunten, maar het komt niet vanzelf. Het heeft met bewustzijn te maken, beter overzicht houden, doelgerichter zijn in zulke situaties en scherper zijn,” legt de trainer uit. “Als de eindpass in de eerste minuut goed is, kan een wedstrijd vele malen gemakkelijker zijn.”

Het was misschien wel typerend voor het seizoen dat Ajax ook tegen ADO met een stand van 0-0 de rust inging. Dat gebeurde tegen ADO niet voor het eerst, maar alweer voor de negende keer dit seizoen.

Ten Hag: “Dat heeft ook te maken met: hoe begin je aan een wedstrijd? Wees gelijk ongelooflijk scherp en alert, kill bij de eerste de beste mogelijkheid. Iedere tegenstander kan goed georganiseerd en verdedigend spelen. Dan moet je iedere kans ruiken, waarnemen en afmaken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >