Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag strooit met wijsheden in microfoon Hansie Hansie

Erik ten Hag zal ongetwijfeld blij zijn dat Ajax de stijgende lijn heeft beetgepakt. Daar werd het ook wel een beetje tijd voor, na wat moeizame potjes. Dit keer werd Roda JC (2-4) aan de kant gezet en dat vormde de opmaat voor een plezierig gesprek met Hans Kraay junior.

08 februari 2018 - 12:42
UsershyraDesktopajax_dataimages74ed56aed70879ee747f621aa1775517_normal
Hier zie je een glimp van de Ajaxmode die Ten Hag goed kan hebben. © Pro Shots

Ajax maakte het in Kerkrade onnodige spannend door Roda een voorsprong te gunnen en ook weer terug te laten komen tot 2-3, voordat Klaas Jan Huntelaar met zijn tweede aan alle onzekerheid een einde maakte en de drie punten in de tas tikte.

“Nee,” antwoordt Ten Hag als Hansie Hansie vraagt of hij opgelucht is. “Ik ben tevreden, maar niet te lang. Tevredenheid leidt tot luiheid, daar hebben we geen reden toe. Er zijn nog een hoop zaken om aan te werken. Ik heb een redelijk spelend Ajax gezien, maar in de score komt dat te weinig tot uiting.”

Had Ten Hag dan graag een hoger tempo in de wedstrijd gezien? Nee, ook dat niet. “Juist niet, we moeten soms wat temporiseren en het spel sneller verplaatsen. We gaan soms iets te geforceerd op jacht naar de goal. We schieten te vaak als er geen kans is.”

“We zien soms de pass voor een betere kans niet meer als optie. Er is soms kans op een betere kans, daar moeten we aan werken. Ziyech maakte wel de juiste afweging door uit de tweede lijn te schieten.”

“Een aantal van onze spelers heeft kwaliteiten om vanaf daar te schieten, maar soms is het beter om iemand anders in stelling te brengen en dan pas de trekker over te halen. Daar kunnen we nog enige stappen voorwaarts in maken.”

Ten Hag sluit af met de mededeling dat zijn nieuwe Ajaxpak prima bevalt. “Mij staat veel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >