Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag probeert ondersteuning te regelen voor Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar heeft het zwaar voorin bij Ajax. Zo zwaar dat hij zich regelmatig laat uitzakken om aan de bal te komen. Maar we weten allemaal dat de spits daar niet op zijn best is. Erik ten Hag probeert zoveel mogelijk ondersteuning voor Huntelaar te regelen.

13 februari 2018 - 11:17
UsershyraDesktopajax_dataimages9fc480f018d187545385ece91d90ff91_normal
Het is allemaal zo simpel niet voor Huntelaar. © Pro Shots

Huntelaar staat onder de nieuwe trainer in vijf wedstrijden op drie doelpunten. Hij kopte raak tegen Feyenoord en stond tegen Roda JC tweemaal op de goede plek, waarbij hij de eerste treffer ook nog eens zelf opzette.

Veel vaker zien we Huntelaar een beetje, of zelfs heel erg, alleen in de punt van de aanval bivakkeren en zich vooral met het spel bemoeien als de tegenstander aan de bal is. Ten Hag heeft dit gespot en probeert de zaak te verbeteren.

“Klaas Jan heeft ondersteuning nodig, zodat hij krachtiger staat. Donny van de Beek speelde tegen FC Twente dicht bij hem en kwam twee keer in scoringspositie omdat Huntelaar ruimte maakt. Het is ook lastig tegen drie verdedigers,” aldus Ten Hag bij Ajax TV.

De trainer is sowieso tevreden over de arbeid die Huntelaar levert als Ajax de bal niet heeft en er druk uitgeoefend moet worden. We vermoeden zelfs dat dit de reden is dat Mateo Cassierra blaren van het bankzitten heeft, zelfs nu Kasper Dolberg met een blessure kampt.

“Als ik zie hoeveel energie Klaas erin steekt om ruimte te scheppen, zodat er een middenvelder achter kan komen… En ook in defensief opzicht nam hij het voortouw, dat is geweldig om te zien,” stelt de opvolger van Marcel Keizer.

Dat we nog eens over Huntelaar zouden horen dat hij zo goed verdedigt! Wij van Ajax Life spraken de spits zelf ook over zijn huidige rol bij Ajax, na afloop van het thuisduel met Twente, en zijn opvatting lees je vrijdag in onze nieuwe krant.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >