Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag omschrijft kunstgras PEC als 'blessure-provocatief'

Niet voor het eerst na een wedstrijd van Ajax is er ophef over het veld. Het is ook weer raak na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle die met 0-1 werd gewonnen. Een deel van het nepgras was bevroren en dat zorgde voor gevaarlijke situaties.

20 februari 2018 - 12:58
UsershyraDesktopajax_dataimagese4fadfc92fa7855b44351a43ae2d4a8c_normal
Ten Hag is totaal niet blij met het bevroren kunstgrasveld van PEC. © Pro Shots

We zagen beide keepers, Diederik Boer en Andre Onana, diverse keren uitglijden, niet geheel ontoevallig aan de kant van het veld met de minste zonuren. Het was nogal koud in Zwolle, zo koud dat een deel van het veld bevroren was.

Bevroren kunstgras wordt glad en een glad veld zorgt voor gevaarlijke situaties. “Er ligt verwarming onder het veld, waarom verplicht de KNVB niet om die aan te zetten? Waarom is er geen protocol,” vraagt Ten Hag zich hardop af in gesprek met Ajax TV.

“We spelen profvoetbal en het is eigenlijk niet goed dat de KNVB geen eisen stelt. Het was onverantwoord om bepaalde delen van het veld te betreden, laat staan voetbal te spelen. Het was blessure-provocatief, de veiligheid van spelers was in het geding. Je moet er niet aan denken wat eruit voort kan vloeien.”

Het is niet voor het eerst dat er gedoe ontstaat over het veld waarop Ajax aantreedt. Het kunstgras van VVV-Venlo was kurkdroog, Utrecht-uit werd gespeeld op een toendra die een dag later werd vervangen en nu dus het bevroren kunstgras van PEC. Overigens lag de mat in de Johan Cruijff Arena er ook niet altijd even goed bij.

Het ontging ook Klaas Jan Huntelaar niet dat het veld van PEC nogal te wensen overliet. “Ik heb het nog nooit meegemaakt, bevroren kunstgras. In de eerste helft was het voor mij heel lastig in het zestienmetergebied. Dat was net een ijsbaan,” doet de spits zijn beklag tegenover onder andere Ajax Life.

“Je kon niet lekker je voet in het veld zetten en je afzetten. Je had eigenlijk totaal geen grip, niet om te draaien en niet om te schieten. Als je afremde dan lag je vrijwel gelijk op de grond. Het was lastig, maar voor ons wel fijn dat PEC de tweede helft die kant op moest voetballen.”

“Het andere doelgebied was goed en daar scoorden we. Dan weet je dat het voor hun heel lastig wordt om op dat stukje ijsbaan een doelpunt te maken. Je zag dat Mohktar en Namli zich amper konden afzetten, je kon daar echt niet normaal voetballen.”

Overigens is PEC van plan zijn kunstgras in de ban te doen en gaat het weer op echt gras voetballen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >