Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag loopt niet juichend over De Toekomst

Ondanks de zeer prettige wedstrijd die Ajax afwerkte in Zwolle, hangt nergens de vlag uit. Dit kan er zomaar mee te maken hebben dat de achterstand op PSV nog altijd vijf punten bedraagt, maar de spanning is weer enigszins terug. Erik ten Hag blijft kalm.

20 februari 2018 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimages0c32b01c6051d60cf2bccc851075300e_normal
Dit is geen juichen, maar netjes gedag zeggen. © Pro Shots

Juist op het moment dat de kritiek op het spel van Ajax een beetje begon op te borrelen, zag Ten Hag zijn ploeg de beste wedstrijd van 2018 spelen. De trainer verandert onwijs veel en dat heeft even tijd nodig, maar op bezoek bij PEC liet Ajax zien wat het kan.

“Over het geheel was het een prima wedstrijd. Ik zag al progressie, maar het was ook vaak wisselend. Tegen PEC was het over het geheel prima. Het is alleen ook weer niet zo dat we juichend over De Toekomst moeten lopen,” stelt Ten Hag tegenover Ajax TV.

De trainer merkt juist na de beste van tot dusver zes wedstrijden op dat er ‘ontzettend veel facetten’ beter moeten. Afmaken staat op dit lijstje bovenaan. “We hebben onwijs veel kansen gecreëerd, maar effectiviteit en rendement bleven achterwege.”

Ten Hag vervolgt: “Zo’n schotje van Ondaan of Saymak kan zomaar voor de gelijkmaker zorgen en dan doe je jezelf ongelooflijk tekort. We moeten scherper zijn, doelgerichter. Als je zo dominant bent en overtuigend speelt, moet je meer rendement halen uit je kansen.”

De trainer is wel tevreden over het feit dat zijn ploeg de complete wedstrijd ‘compact’ bleef. “We hielden het vol en dat vormde een groot verschil met het laatste halfuur van de wedstrijd tegen FC Twente. Er zijn nog heel veel dingen die we moeten verbeteren. Dat moeten we beseffen en verder vooral heel snel verder gaan met de volgende wedstrijd.”

Die volgende wedstrijd is zondag tegen ADO Den Haag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >