Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag legt puzzeltje achterin en wil karakter zien

Het wordt voor Erik ten Hag een beetje puzzelen bij het formeren van de achterste linie. Het uitduel met Roda JC levert niet direct een kruiswoordpuzzel op, maar er moet wel een oplossing worden gevonden voor het ontbreken van Matthijs de Ligt en Max Wöber. En winst is noodzakelijk.

06 februari 2018 - 16:38
UsershyraDesktopajax_dataimages49282135e52d2cd67517e4260c94e5eb_normal
Kan Ten Hag een beetje puzzelen? Laten we het hopen! © Pro Shots

Als gevolg van de absentie van De Ligt en Wöber haalde Ten Hag al debutant Mitchel Bakker bij de selectie, maar de kans is klein dat de linksachter direct in de basis begint. We moeten de oplossing elders zoeken. Ook Nick Viergever en Daley Sinkgraven zijn namelijk nog niet fit.

Wöber wordt door Ten Hag als optie genoemd in zijn voorbeschouwing, maar de actualiteit heeft dat al achterhaald. “We hebben wel een aantal opties om het goed in te vullen,” stelt Ten Hag, als hem wordt gevraagd of Joël Veltman naar het centrum verhuist om ruimte te maken voor Rasmus Kristensen.

Net als Bakker wacht de winterse aankoop Kristensen nog op zijn debuut, terwijl Nico Tagliafico achterin pas weinig vlieguren maakte. Wat we tot dusver zagen, bevalt ons overigens prima. “Nico kunnen we ook nog in het centrum zetten,” aldus Ten Hag.

Wie er ook aan de aftrap verschijnt, Roda-uit is nooit een gemakkelijke opdracht voor Ajax. Winst is absoluut noodzakelijk, anders wordt er definitief afgehaakt in de titelrace en dat is simpelweg geen optie, weet ook de nieuwe trainer.

“Roda staat in de onderste regionen en heeft de punten keihard nodig. Ik verwacht een wedstrijd op het scherpst van de snede, daar moeten we ons dus op instellen. Het zijn koempels, mijnwerkers, en die cultuur nemen ze altijd mee het veld op.”

Ten Hag weet wat Ajax hier tegenover moet zetten. “We moeten mentaliteit en karakter meenemen. We moeten meenemen hoe De Ligt zich tegen FC Utrecht twee keer voor een bal gooide om een tegentreffer te voorkomen en we moeten meenemen hoe David Neres tegen NAC de 2-1 maakte.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >