Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag krijgt Witschge en zoekt nog spitsentrainer

Het is geen verrassing meer, maar Richard Witschge blijft inderdaad deel uitmaken van de technische staf. Erik ten Hag nam Witschge al mee op trainingskamp en dit beviel zo goed dat hij erbij blijft. Ten Hag zoekt nog wel een nieuwe spitsentrainer.

02 februari 2018 - 16:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4f3b254c055b080f86ab87ea714c01b_normal
Het kan zomaar dat Witschge definitief bij het eerste elftal blijft. © Pro Shots

Witschge maakte al deel uit van het trainersgilde van de jeugdopleiding, maar het kwam goed uit dat hij meeging op trainingskamp. Ten Hag was natuurlijk nieuw, net als Alfred Schreuder en hij spreekt een woordje Spaans.

Niet onbelangrijk: de samenwerking bevalt zo goed dat Witschge een fulltime contract heeft ondertekend tot het einde van het seizoen. “Door het vertrek van diverse trainers zaten er hiaten in de taakverdeling,” verklaart Ten Hag het belletje naar Witschge.

“We hebben ons oor te luister gelegd binnen de opleiding en hoorden dat Richard zich goed ontwikkelde. En hij ontwikkelt zich inderdaad uitstekend. Hij heeft scherp inzicht en zegt wat hij ziet. Hij kent alle jeugdspelers en vervult een mentorrol, ik ben blij met hem.”

Ten Hag legde zijn wens om Witschge definitief aan de staf toe te voegen bij de directie neer en zijn wens werd ingewilligd. De trainer hoopt dat dit ook geldt voor een nieuwe spitsentrainer. Of, anders gezegd: een specifieke opvolger van de ontslagen Dennis Bergkamp.

“Ik wil graag nog een specifieke trainer voor de aanvallers. Die ontbreekt en ontbreekt in mijn ogen nog steeds,” stelt Ten Hag. “We hebben veel jonge jongens en die moet je heel specifiek coachen, trainen en begeleiden. Daar is een specialist voor nodig. Jonge jongens hebben nog ongelooflijk veel rek en kunnen procenten winnen, maar dan moet de structuur wel goed zijn.”

Ten Hag verklapt dat Ajax eerst intern kijkt en anders zelf ook wel een paar kandidaten weet, maar wil nog geen namen noemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >