Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kijkt Twente-thuis terug: 'Zo, wij speelden goed'

Het glas van Erik ten Hag is halfvol. En nu de trainer de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-1) nog eens heeft teruggezien, stelt hij zijn mening bij. De trainer vond Ajax het eerste uur goed spelen. Dat is niet geheel in lijn met zijn gevoel direct na afloop.

16 februari 2018 - 16:07
UsershyraDesktopajax_dataimages233d9713cfae7b7c1d58a8b6cd298114_normal
Offensief pakt het goed uit, defensief ziet Ten Hag kwetsbaarheden. © Pro Shots

Ten Hag vertelde tijdens de eerste analyses op basis van Twente-thuis dat-ie het jammer vindt dat de slechte tweede helft wordt onthouden, terwijl de eerste 45 minuten aardig spel werd vertoond. Dat stelt hij nu naar boven bij.

“Net als de mensen op de tribune had ook ik een bepaald gevoel bij het laatste halfuur, maar toen ik de wedstrijd terug keek, dacht ik: zo, wij speelden goed. Ik heb een uur lang heel goed voetbal gezien, de eerste 20 tot 25 minuten waren zelfs ontzettend goed,” aldus Ten Hag.

Ten Hag is de eerste om toe te geven dat Ajax stabieler moet worden, maar hij ziet ook het effect van de accenten die hij legt. “Ik ben heel tevreden over de manier waarop we doelpunten maken. De variatie in de aanval is gewoon goed, al onze middenvelders en aanvallers hebben binnen vijf wedstrijden gescoord. Dat vind ik heel positief. Variabel aanvallen was een van de doelen en het ziet er soms heel frivool uit.”

Waar Ten Hag variatie wil zien in de manier van aanvallen, is zijn opstelling behoorlijk voorspelbaar. Dat is niet slecht bedoeld – er zijn tijden geweest waarin we verlangden naar dezelfde basiself – maar het is in die zin opmerkelijk dat nog niet alles goed gaat.

“We hebben vier van de vijf wedstrijden gewonnen en dan heb ik ook geen reden om te veranderen. Er is gewoon de tijd niet om te experimenten. Puntenverlies kan misschien goed zijn voor de lange termijn, maar dat kunnen we op dit moment gewoon niet hebben.”

Ten Hag merkt ook dat Ajax kwetsbaar is zodra hij dingen verandert. Zijn wissel tegen Twente, waarna Ziyech rechtsvoor kwam te spelen, pakte weliswaar goed uit in offensief opzicht, het zorgde achterin ook voor de nodige problemen. Ajax moest de gelijkmaker incasseren voordat het zich oprichtte.

“Ik dacht dat de wissel, waarna Veltman centraal achterin kwam te spelen, tijdens die wedstrijd kon. Door meer dynamiek te brengen met Kristensen kwam Ziyech meer tussen de linies te staan. Uiteindelijk werd het uitbetaald, maar dat wist ik nog niet."

Maar oogde Ajax ook niet een beetje kwetsbaar bij de 1-1?
"Je geeft eigenlijk zelf het antwoord al."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >