Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is blij dat Ziyech zijn voeten laat spreken

Hakim Ziyech is een van de drie spelers die Erik ten Hag beschouwt als zijn verlengstuk. Het is dan ook niet verrassend dat de trainer het opneemt voor de bekritiseerde Ziyech, die tijdens NAC-thuis onder vuur kwam te liggen bij de supporters.

05 februari 2018 - 14:40
UsershyraDesktopajax_dataimages703f18f5f0529392164ffeccaa28dfb6_normal
Huntelaar, Veltman en Ziyech zijn Ten Hags verlengstukken op het veld. © Pro Shots

Het is niet voor het eerst dat Ziyech door kritische ogen wordt gevolgd en het is ook niet voor het eerst dat er vervolgens wordt gefloten. Een paar slechte ballen zijn meestal al voldoende aanleiding om de spelmaker te bekritiseren.

Ziyech haalde zijn gram door in de blessuretijd een vrije trap te benutten. “Hakim heeft precies goed gereageerd,” stelt Ten Hag tegenover de NOS. “Hij heeft er de laatste weken veel energie in gestoken en oefent veel op vrije trappen.”

“Hakim heeft een geweldige traptechniek en ik wist dat er rendement uit zou komen. Hij is daar zelf ook van overtuigd en het is heel mooi dat hij zichzelf op deze wijze beloont,” vervolgt Ten Hag.

Toch is het ergens wel grappig. Deze vrije trap van Ziyech trof dan doel, het leek niet echt een onhoudbare bal en anderhalve minuten eerder, toen het ook nog steeds 2-1 stond, miste een vrije trap van Ziyech werkelijk alle richting.

Vandaar dat Klaas Jan Huntelaar zich meldde, maar Ziyech wilde liever zelf trappen. En zijn gram halen richting het fluitende publiek. Ten Hag hoorde het gefluit, maar wist direct na het duel nog niet of dit aan Ziyech was geadresseerd. Dat was het dus wel.

De trainer: “Ik kan me niet voorstellen dat het richting Hakim is. En als het wel zo is, moet hij zijn voeten laten spreken. Dat heeft hij op de juiste manier gedaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >