Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag draait om: 'Huntelaar had penalty moeten krijgen'

Dit was het weekeinde van de vermeende elleboogstoten. Zo kreeg PSV'er Hirving Lozano om die reden zaterdag nog de rode kaart. Een halve dag later vond heel Eindhoven en omstreken dat Klaas Jan Huntelaar ook van het veld gestuurd had moeten worden.

18 februari 2018 - 21:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6d6ef016e3b81fc7db117845f218a90_normal
Huntelaar vindt dat ze hem gewoon niet moeten vasthouden © Pro Shots

De wedstrijd was nog maar net onderweg of er was een flinke worstelpartij in het zestienmetergebied bij PEC Zwolle. De twee worstelaars waren Huntelaar en PEC-captain Bram van Polen. Beetje duwen, losrukken en een zwaaiende arm. Kevin Blom liet het allemaal gaan en ook Erik ten Hag vond dat er niet zoveel aan de hand was.

Sterker nog, hij draaide de situatie om. “Ik heb het wel gehoord, maar je kunt ook zeggen dat het een penalty is. Hij wordt vastgehouden bij een corner. Hij probeert los te komen en de scheidsrechter moet daar een penalty geven,” geeft Ten Hag zijn visie voor de camera van Fox Sports.

Uit de herhaling blijkt dat het alle twee klopt. Van Polen grijpt Huntelaar vol bij de kraag en de spits rukt zich los met een zwaaiende arm. Huntelaar is ook van oordeel dat het geen rode kaart is, zo vertelt hij onder meer aan Ajax Life. “Dit soort situaties heb je zo vaak in een wedstrijd bij een corner. Ze moeten gewoon niet vasthouden, want dan moet ik als spits zien los te komen.”

De spits is sowieso van mening dat de situatie met PSV’er Lozano anders is. “Hij werd niet vastgehouden. Bij mij zie je duidelijk dat Van Polen mij vast heeft en dan krijg je dus zo’n duel. Als ik stil ga staan, dan krijg ik geen penalty. Dan is er maar een optie en dat is er dwars doorheen lopen,” besluit de matchwinnaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >