Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoeft geen enkele speler van roze wolk te plukken

Ajax speelde in Zwolle de goede wedstrijd waarnaar we zo verlangden. Toch werd het tegen PEC slechts 0-1 en ging het naderhand vooral over de gemiste kansen. Erik ten Hag vindt dat ergens wel prettig. Het houdt zijn spelersgroep met beide benen op de grond.

23 februari 2018 - 13:51
UsershyraDesktopajax_dataimages83cdb690649b2b7b2152b1e8e5715883_normal
De volgende stap wordt het killen van een wedstrijd, aldus Ten Hag. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Die goede wedstrijd van Ajax had op geen beter moment kunnen komen. De eerste kritiek op Ten Hag kwam los, PSV verspeelde punten en Ajax blies de titelrace nieuw leven in. Hopelijk volgt zondag een tweede hap zuurstof, maar dat is een ander verhaal.

“Als je het zo bedoelt, vind ik het zeker wel een voordeel, ja,” reageert Ten Hag op de suggestie van Ajax Life dat niemand zondag weer rekent op 5-0. “Maar op het moment zelf, in Zwolle, was het zeker geen voordeel.”

“We hebben het de ploeg ook voorgehouden: als je de wedstrijd kunt killen, moet je ‘m ook killen. We waren zo dominant, we kregen zo veel kansen, dan is minimaal verschil niet genoeg. Het is absoluut een punt van aandacht.”

De zesde wedstrijd onder Ten Hag was tot dusver de beste, maar het is ook pas de zesde wedstrijd. Dan moet er nog meer mogelijk zijn, toch? “We hebben nog veel te doen, nog veel te verbeteren. Ook omdat het kan.”

“We bevinden ons nog altijd in de beginfase, er zit nog heel veel rek in onze groep. Dat is helder. Er is geen enkele reden om nu al juichend over het trainingsveld te lopen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >