Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag had 0-3, 0-4 of 0-5 ook normaal gevonden

Ajax speelde in Zwolle onder Ten Hag misschien wel de beste wedstrijd tot dusver. Toch bleef het tot in de blessuretijd spannend en voelde het laatste fluitje van Kevin Blom als een enorme opluchting.

18 februari 2018 - 21:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesf650d7d408ae3fc6ec2c1e706a3f0538_normal
Een tevreden Ten Hag zag een heel overtuigend Ajax © Pro Shots

Dat het bij rust 0-0 stond kun je terugkijkend best een wonder noemen. Ajax voetbalde gedreven en hoog in de concentratie, zoals Ten Hag dat zou zeggen. David Neres, Donny van de Beek en zeker Justin Kluivert waren een aantal keer dicht bij een treffer.

Na rust bleef Ajax kansen creëren. Zo schoot Van de Beek op aangeven van invaller Carel Eiting op de paal. De opluchting was dan ook groot toen Klaas Jan Huntelaar de bevrijdende 0-1 tegen de touwen schoof. Al moet gezegd dat 'The Hunter' best vaker doel had mogen treffen.

Ten Hag was na afloop een tevreden trainer. “Ik zag een heel goed Ajax. Heel overtuigend. Het enige wat we na hebben gelaten, is het in de score verder uitdrukken. Ik denk dat 0-3, 0-4 of 0-5 ook een normale uitslag was geweest,” stelt de trainer bij Fox Sports.

“We hebben eigenlijk niets toegelaten. We waren dominant en speelden continu op de helft van PEC Zwolle. Zwolle kreeg geen enkele grip op onze opbouw. De afgelopen weken waren we vaak een fase in de wedstrijd goed. Nu waren we de hele partij goed,” vond Ten Hag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >