Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gaat sleutelen aan 'zelfregulerend vermogen'

Als het gaat over ‘zelfregulerend vermogen’, verwacht je dat er daarna een betoog volgt over nepnieuws en hoe je kunt voorkomen dat je hierin trapt. Maar blijkbaar is die term ook van toepassing op Ajax, want we horen het Erik ten Hag in de mond nemen.

05 februari 2018 - 09:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesed1ffc270a16421ff8f4c03995737302_normal
Ajax swingt nog niet echt met Ten Hag als trainer. © Pro Shots

Ajax had redelijk wat moeite om NAC opzij te zetten, maar dat lukte uiteindelijk wel. Het werd 3-1. De thuisploeg werd in de Johan Cruijff Arena twee keer verrast door tactische keuzes van de Bredanaars en Ten Hag is van mening dat zijn spelers dit sneller moeten herkennen.

“We begonnen niet goed, maar ik kan ook zeggen: NAC startte wel goed. We stonden even verkeerd en hadden NAC iets anders verwacht. Aan het zelfregulerend vermogen van de ploeg moet nog gesleuteld worden,” stelt Ten Hag bij de NOS.

“NAC kon daarvan profiteren, maar na de 0-1 werd ons spel beter en aantrekkelijker. We hadden goed druk naar voren, zoals je het je voorstelt. De achterstand werd voor rust nog omgebogen, maar daarna wisselde NAC van bezetting en stonden we voor hetzelfde probleem.”

Zo kon het gebeuren dat Ajax in de derde wedstrijd onder Ten Hag voor de derde keer tegenvallend veldspel liet zien, terwijl we in december juist allemaal nog dachten dat Ajax eindelijk de stijgende lijn te pakken had. Dat blijkt in 2018 nog niet.

“Dat mag niet gebeuren, nee,” stelt Ten Hag. ”We moeten sleutelen aan het zelfregulerend vermogen van de ploeg, hoe het dan op te lossen. We moeten zien hoe het staat en erop anticiperen. Ik hou niet van reageren, maar ageren. Van minuut 10 tot 45, dat is het beeld wat je graag wilt zien.”

Dat beeld verdween bij het fluitsignaal voor de rust en in de tweede helft was er weinig meer van over. “Maar ik hou ook de goede dingen vast,” meent Ten Hag. “Ik zie wat er slecht is en zal er zeker met de spelers over spreken en op trainen, maar ik zag ook variatie, beweging en diepgang. We kwamen veel door over de flanken, dat is prima.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >