Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag complimenteus na zeperd: 'Veel kansen gecreëerd'

Dag kampioenschap, dat zal ongeveer het algemene gevoel onder Ajaxsupporters zijn na het 0-0-gelijkspel tegen ADO Den Haag. De kans om de druk op PSV flink op te voeren, werd niet gegrepen. En dus voelden de complimenten van Erik ten Hag aan zijn ploeg een beetje gek aan.

25 februari 2018 - 14:49
UsershyraDesktopajax_dataimages48eed0c5f22570eb21a0fc96e9dc71ef_normal
Ten Hag vond het dure puntenverlies vooral 'doodzonde'. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Ten Hag was mild gestemd na de 0-0 tegen ADO Den Haag. Vooruit, hij sprak twee keer de term ‘doodzonde’ uit tijdens de persconferentie, die precies op het moment begon dat PSV voor het eerst juichend door De Kuip liep. De Ajaxtrainer had na het pijnlijke puntenverlies vooral complimenten voor zijn ploeg.

De complimenten waren er voor hoe de ploeg uit de organisatie wist te spelen, en voor de vele kansen die werden gecreëerd tegen een ontzettend compact spelend ADO. “Dan raak je drie keer het houtwerk, mis je nog vier honderd-procent-kansen. Dat is doodzonde. We hadden 2-0 of 3-0 kunnen en moeten winnen.”

Natuurlijk weet ook Ten Hag dat een 0-0 thuis tegen ADO Den Haag, juist op de dag van Feyenoord - PSV en in een titelrace die bij elke misstap zomaar voorbij kan zijn, meer is dan ‘doodzonde’. Laten we het er maar op houden dat hij zijn ploeg beschermt, na gewoon een matige vertoning. Zoveel grote kansen missen – voor de tweede week op rij - kun je immers geen pech meer noemen.

Ten Hag stelde ook dat het rendement, de effectiviteit, ontbrak. “Dat begint al in de eerste minuut. We krijgen direct een heel grote kans. Dan moeten we scherper zijn. Als de eindpass wel goed is, kom je op voorsprong en wordt de wedstrijd vele malen gemakkelijker.”

Miste Ajax Klaas Jan Huntelaar, de spits die vorige week de bevrijdende 0-1 nog scoorde tegen PEC Zwolle? Zijn vervanger Siem de Jong kopte de bal op de paal en zette David Neres twee keer voor ADO-doelman Robert Zwinkels, maar was verder redelijk onzichtbaar.

“Siem maakte een gedreven indruk op de training,” legde Ten Hag de keuze voor De Jong uit in de basis, in plaats van bijvoorbeeld Mateo Cassierra. “Hij heeft ervaring, weet ook hoe kampioensraces lopen. Ik vind dat hij het uiteindelijk waar heeft gemaakt. In de eerste helft was hij al dichtbij, hij had een goede kopbal. Hij had enorm veel pech. Met meer geluk dan wijsheid voor ADO Den Haag rolt die bal via de keeper uit het doel, in plaats van erin.”

De kampioensrace loopt door het gelijkspel flinke averij op. Dat voelt, in elk geval op de tribunes, meer als doodzonde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >