Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag adviseert Kluivert een Ajaxrugtas vol bagage

Er wordt heel wat gespeculeerd over de toekomst van Justin Kluivert, niet in de laatste plaats door Justin zelf. Hij krijgt gevraagd en ongevraagd advies van zo’n beetje alles en iedereen, maar Erik ten Hag is iemand die we serieus nemen. Hoe luidt zijn advies?

23 februari 2018 - 14:56
UsershyraDesktopajax_dataimages580b44b59414750658721e38196193a0_normal
Het gaat wat veel over Kluiverts toekomst en waar die ligt... © Pro Shots

Kluivert groeide dit seizoen uit tot basisspeler van Ajax en valt ook nog wel eens op door dingen die hij in de microfoon roept. Het was vorige week nog raak met de stelling dat hij over een tijdje net zo veel waard hoopt te zijn als pakweg Neymar.

Dit terwijl de linksbuiten vooral indruk maakt tegen clubs uit het rechterrijtje en dus nog lang niet toe lijkt aan een transfer naar Manchester United. En dat is toch zomaar een van de clubs die met hem in verband wordt gebracht.

Papa Patrick is tot dusver zo’n beetje de enige met een verstandig advies en we kunnen alleen maar hopen dat begeleider Mino Raiola zijn zin niet doordrijft en een breuk met Ajax forceert.

Wat vindt Ten Hag ervan? “Als ik zeg dat het voor Justin beter is om bij Ajax te blijven, denk ik uit eigenbelang. Maar ik meen het ook echt. Ik denk dat het voor spelers goed is om een aantal jaar wedstrijden in de bagage te krijgen en dan de stap te maken.”

Of het ook zo zal gaan, moet de toekomst uitwijzen en de trainer durft er geen uitspraak over te doen. “Dat is de technische component,” merkt hij veelzeggend op. “Maar er zijn ook andere afwegingen. Op financieel vlak? Ja, duidelijk. Ik zou het verstandig en meer dan prettig vinden als Justin nog een paar jaar bij Ajax voetbalt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >